sunnuntaina, syyskuuta 18, 2011

Loma, loma, loma

Tämän vuoden kesälomaa onkin saanut ootella pitkään ja hartaasti, mut se alko nyt. Neljä viikkoa pentujen kanssa, ei välttämättä mitenkään kesäisissä säissä, mutta väliäkö hällä, pääasia, että on loma ja hyvää seuraa

Pennut on viimein alkaneet touhutakin jotain. Aattelin jo välillä, että kun ne on niin paksuja (maitoa siis riittää), niin eivät lähde liikkeelle ollenkaan ennen vierotusta kun mahat painaa niin pal. No vitsi, vitsi, tilastojeni perusteella aiemmatkin pentueet on olleet ihan yhtä pönäköitä, joten no hätä, ei oo vaan tullut koskaan kirjattua ylös, jotta koska mikäkin pentue on alkanut liikkua aktiivisemmin ja nimenomaan "ulos pesästä".

Shoppasin pennuille vähän leluja (kissanleluja kuten hiiri, narukala jne.) sekä kaivelin vanhoista varastoista esiin entisiä. Yks pehmopallo saatiin lahjaksikin, siitä tosin tuskin on mitään jäljellä kunhan pennuille tulee hampaat... Tein sit tollasen hienon virityksen pentujen "iloksi". Vieressä Dorati ja jos kuvassa ois ääni, niin kuulisitte kerrassaan "hyytävää murinaa"...


Jep, pennut on löytäneet äänensä, tällä hetkellä se tarkottaa lähinnä murinaa, joka kuulostaa tältä "hurr, hurrrrrr, hurrrrrrrr". Sit toisinaan sellasta narinaa ja öninää. Haukkumista ei oo vielä harrastettu, eikä ulvontaa, ei myöskään kiljuntaa. Ilmeisesti kannattaa harjotella ääniala kerrallaan.

Pakko pistää tähän, vaikkei nyt niin kovin aiheeseen liitykään, kuva kortista, jonka saivat "Cello ja Hedda perheineen". Aika ihq, eikö?


Samalla kun shoppailin leluja pennuille, ostin tarjouskorista lelun myös Fridalle, vanha kumikana kun alkaa vedellä viimesiään. Ballerinakanasta tulikin het ihan paras lelu ja mikä näin meikäläisen kannalta parasta siinä on ihan ok ääni, ei sellanen korvia ja hermoja raastava. Niin ja Nlan M&M synttäritarjouksessa se maksokin vaan 99 senttiä, joten tunnustan, että ostin niitä kolme... kaks pistin jemmaan vastaisen varalle.


Pentuhuone (takkahuone) on sisustettu hippasen uuteen uskoon, koskapa ihan vauva-aika on pennuilta ohi. Poistin pentupesästä kangasseinät ja siirsin pöydän ihan huoneen nurkkaan. Nyt saan aidattua pennut yön ajaksi pienemmälle alueelle, eivätkä pääse eksymään mihinkään tai jäämään jumiin huonekalujen yms. sekaan.


Pennut viettivätkin jo ensimmäisen yönsä ilman kaksjalkaseuraa, tosin nukun ihan tuossa vieressä, seinä vaan välissä, ja kun jättää oven auki, niin kuulee mitä takkahuoneen puolella tapahtuu. Hedda sai valita missä nukkuu, sille oli portit auki sinne ja tänne, mut lopulta Hedda nukkui takkahuoneessa, milloin pentujen kanssa ja milloin pentujen yöaitauksen toisella puolen.

Vaan kerran jouduin yön aikana käymään takkahuoneen puolella, tai aamua se jo oikeastaan oli, kun kuului ensin pieni kiljahdus ja sitten hirmu öninää. Mitään ihmeellistä ei kuitenkaan ollut, yks vaan ei päässyt tissille tarpeeks nopeesti ja muut oli jo siellä. Nostin hätähousun Heddan viereen ja tuuppasin sille vähän tilaa, sit menin jatkamaan uniani. Varsin helppo yö siis (kuten nyt tässä vaiheessa jo pitäiskin olla).

Päivystäjät takkahuoneen ovella eli Cello ja Arska.


Heddalla tosiaan maitoa riittää, joten pennuilla ei ole mikään kiire syödä kiinteää, ohhoijaa. Tässä vaiheessa isompi pentue vetää jo ruokaa kupista, että nuppi tutisee, mutta nämä maitopossut ne vaan vähän maistavat, jos sitäkään. Meikäläisen kädestä voi vielä ottaa, mut kupista, ei kupista voi mitään syödä. Ehkä mä joudun laittamaan pennuille tuttipullot pentupakettiin tai kai perheillä on aikaa varattuna pennun "käsisyöttöön"...

Yök, mitä toi on? taitaa tuumia koko sakki.


Kolmiviikkoiskuvat otettiin eilen lauantaina ja pennut "pääsivät" ekaa kertaa pöydälle, siis tollaselle näyttelypöydälle. Dorista jänskätti aika paljon paljas pöydänpinta, joten laitettiin sille karva, sit kuvattiin ja vasta sen jälkeen otettiin karva pois ja taas kuvattiin. Sit ei enää jänskättänyt. Voi tietty olla, että oli niin umpiunessa, että jotenkin pelästyi.

Domino oli pöydällä kun kotonaan, vaan Domino onkin pentueen liikkuvaisin tällä hetkellä. Se mennä mömmertää millon missäkin ja nukkuu millon missäkin ja tuntuu olevan kun kotonaan millon missäkin. Toisaalta se osaa myös olla raivoisasti eri mieltä kun sille päälle sattuu. Sanoisin, että siinä on ainesta, harmi kun sillä on se paha napatyrä, pitäisin sen muuten kotona (suom.huom. niille kun ei mun huumoriani tässä asiassa tiedä: napatyrä=pippeli, kellään näistä ei ole oikeasti napatyrää).

Dorati ja Dops otti pöytäilyn ihan rauhallisesti, mitä nyt Dorati oli sitä mieltä, että siis mähän en istu tai seiso, saatte tyytyä näihin makuukuviin, eikä mun päätänikään kuvata tai jos kuvataan, niin sit edustavimmalta suunnalta eli sivulta. Dops sen sijaan poseerasi ihan sujuvasti.

Kolmiviikkoiskuvat pentujen omissa kuvagallerioissa

Tänään on suoritettu ensivisiitti ulkoilmassa. Oon tästä koneelta katellut kuin aurinko paistaa tohon yhteen kohtaa pihaa, on paistanut koko aamupäivän, joten päätin, että mennään käymään pikaseen pihalla. Nurtsi on märkää, joten ei mitään isompia urheiluja, vaan folioretkihuovan kanssa liikkeelle.

Vähän sitä nurtsiakin kuitenkin kokeiltiin, että miltä se tuntuu.




Sit huovalle ja Heddakin sai olla mukana, tosin yritettiin saada Hedda tajuamaan, ettei ollut maitobaariaika ja sehän olikin aika vaikea tehtävä.


Ensin pentuja selkeesti jännitti aikalailla, en tosin tiedä kumpiko: ulkoilu vai hirmuisesti rapiseva huopa (foliohuopa rapisee todella paljon, tuli huomattua). Sit ois jo vähän tehnyt mieli katella paikkojakin ja pennut taapertelivat huovalla, kävipä joku niistä vähän nurmikon puolellakin ja palasi taas huovalle. Nyt ei kun toivotaan suht hyviä säitä, että voidaan välillä ihan ollakin ulkona, eikä vaan pyörähtää kahden minuutin ajan.

Kun tultiin sisälle, niin kaik pennut makasivat tovin ihan äimistyneen olosina paikoillaan, sit alko normaali hässäkkä ja maitotarjoilun jälkeen porukka sit sammukin unten maille.

Tänään kaivan tohon CDsoittimen ja pennut saa alkaa kuunnella millon mitäkin mökää. Alotetaan vaikka chakraphonin äänellä, tuleepa samalla tasapainotettua pennut. Myöhemmin on sit luvassa ukkosta, ilotulitusta, raesadetta yms.

Ei kommentteja: