sunnuntaina, marraskuuta 29, 2009

Uutisia menneiltä päiviltä


Täällä ollaan hyvissä ruumiin ja sielun voimissa, vaikka eilen sainkin kuulla, että minun epäiltiin makaavan sikaflunssassa punkan pohjalla kun ei blogi päivity, sama kuva vaan olla öllöttää blogin "etusivulla". Tämän "sairauden" nimi ei kuitenkaan ole sikaflunssa vaan liikaa tekemistä -syndrooma yhdistettynä just nyt ei jaksa -apatiaan.

Aika paljon aikaa on napannut viime aikoina ihan sosiaalinen elämä, live-sellainen, sekä arjen rutiinit. Eikä unohtaa sovi joululahjaprojektejakaan. Koirien turkit on vaatineet osansa jne. Ens viikkokin on jo melkeen "loppuunmyyty", maanantai-ilta, tiistai-ilta, keskiviikkoilta, sit kenties pari iltaa "vapaata" ja lauantaina Heddalla vika pentunäyttely. Jossain välissä ois hyvä ehtiä treenata Gretan kanssa juoksemista ja kotihommiakin on kummasti kertynyt. Joku on selkeesti varastanut tunteja mun vuorokaudestani.

Jos nyt kuitenkin kokoaisin tähän vähän jotain viimeajoilta, kukin lukekoon mikä kiinnostaa, yritän, siis ainakin yritän, pistää jotain väliotsikoita.

Jyväskylän KV -näyttely

Viikko sitten pyörähdettiin Jyväskylän näyttelyssä. Leot ja länderit oli eri päivinä, joten ilmotettuna oli vaan kerpeleitä; Greta ja Tiuku. Gretan kanssa painelin kehään aika kylmiltään periaatteella lahjattomat treenaa ja kyllä se vähän näky... Mielestäni kuitenkin onnistuin aika hyvin piilottamaan esim. sen, että Greta nojas ihan täysillä jalkoihini juostessaan. Pysyin kehällä kai jonkun keskipakovoiman avulla. Muuten ei moittimista, paitsi ois Greta voinut vähän ryhdikkäämmin seisoa. Tulos kiitettävästi JUN ERI, JUK3.

Gretan sisko Unna pisti paremmaksi tuloksella JUN ERI, JUK1, varaSerti. ONNEA!!! Ja kyllähän se nyt olikin paljon hiotumpaa esiintymistä kun Gretalla ja turkkikin Unnalla yllä, Gretalla vielä(kin) sellanen kevyt syysvarustus.

Tiuku pyörähti kehässä myös ihan ok, vaikka se kyllä juoksee niin kovaa, että tahtoo aina olla selkä köyryssä kun esittäjän pitäis päästä juoksemaan ihan tajutonta vauhtia, että se riittäis Tiukulle. Uus tuttavuus Tiukulle oli myös se, että hampaat piti esittäjän näyttää, ja eihän me sellasta olla harjoteltu, joten ei mennyt ihan napakympisti. Tulos kuitenkin vallan hyvä eli NUO EH.

Päivä oli rankka kun mikä. Sitä kun kello soi 5.00 ja kotona oli vasta illalla kuuden pintaan, niin muisti taas minkä takia Jyskälään ei ihan joka vuosi tuu ketään ilmotettua...

Karvasia vieraita

Meillä kävi männäviikolla pari karvastakin vierasta.


Tarjotaankos tässä pöydässä mitään, mitä?? kyselee Attila 10v.


Aika heikolta näyttää, vastaa Bisse 8v.

Hyvin pojat muistivat synnyinkotinsa ja olivat het kun kotonaan eli pöydässä ja pöydän alla. Korvat ja naama tuli meikäläiseltä pestyä huolella ja hartaasti. Ihanaa kun kaksjalkaset palvelijanne jaksoivat tuoda teidät näytille. KIITOS!

Viivin kuulumisia

Viivi jakselee tällä hetkellä varsin hyvin. Rohina on melkeestä poissa ja Viivi jaksaa taas komennella muita... Painoa Viiville on kertynyt luvattoman paljon kun on raasu ollut koko ajan lepoon komennettuna ja toisaalta lääkkeitä ei saa antaa tyhjään mahaan. Pieni ongelma se nyt tietty on, ei siinä mitään.

Nenäpunkkilääkitys määrättiin kaikille koirille varmuuden vuoksi, ell nimittäin oli sitä mieltä, että periaatteessa nenäpunkki-invaasio voisi ylläpitää Viivin tulehdusta, vaikkeivat Viivin oireet tyypillisiä olekaan, eikä muu lauma oireile ollenkaan. Vähän kyllä nikottelin apteekin tiskillä hintaa, sellanen 250 egee tälle porukalle, mutta kaik on kokeiltava, mitään kiveä ei jätetä kääntämäti.

Päivä kerrallaan mennään eteenpäin edelleen, aika näyttää miten käy: antibiooteitta Viivi on ollut vasta viikon ja kortisonilääkitys päätyi ihan pari päivää sitten, joten tämänhetkisen tilanteen pysyvyydestä ei ole mitään varmuutta.

Isä ja tytär eli Arska ja Viivi


Turun näyttely

Eilen oltiin Turun näyttelyssä. Ilmotettuna olivat Greta, Tiuku ja Hedda. Tietenkin, kuis muutenkaan, kehät samaan aikaan, mikäs sen mukavampaa. Käytiin ensin leokehällä kattomassa mikä siellä tilanne. Heddan kanssa lähdin siitä tarkastamaan länderikehän sijottelun ja tilanteen. Ja takasin leokehälle. Tietenkin kehien piti vielä olla suunnilleen niin kaukana toisistaan kun mahdollista.

Gretan veli Zorro pyörähteli kehässä siinä hätäkässä kun Heddan kanssa tehtiin uudelleen lähtöä länderikehälle, eikä huonosti pyörähdellytkään vaan JUN ERI, JUK3 verran. ONNITTELUT!!!Hedda kehässä

Lopulta Hedda oli kehässä ennen Gretaa ja Tiukua. Seisominen meni jo melkeen konkarimalliin ja se, mihin olin ihan älyttömän tyytyväinen, oli pöytä. Hedda oli siinä niin upeasti ja se kun on ollut meille kompastuskivenä tähän asti. Liikkeet Heddalla ois voineet olla paremmatkin, mutta tais vähän väsymys näkyä, kun neiti oli juoksennellut mun kanssani ees taas näyttelyaluetta jo hyvän tovin. Tulos PEK2 ja KP.


Onks mun pakko pönöttää, tääl on märkää, jos et huomaa...

Heddan arvostelu
Tuomari Jean-Jacques Dupas, Ranska
Excellent type. Beautiful head & expression. Nice dark eyes. Typical ears. Excellent neck, front, brisket, angulation, behind. Very good topline. Excellent tail. Nice movement, when she wants. Very promising.
Käännös:
Erinomainen tyyppi. Kaunis pää ja ilme. Hyvät tummat silmät. Tyypilliset korvat. Erinomainen kaula, etuosa, rinta, kulmaukset, takaosa. Erittäin hyvä ylälinja. Erinomainen häntä. Hyvät liikkeet, halutessaan. Erittäin lupaava.

Greta ja Tiuku kehässä

Saman tein kun päästiin länderikehästä lähettiin rynnimään leokehälle. Huono ajotus, Greta oli nimittäin just vanhimmaisen kanssa kehässä kun meikä hölkkäs hallin ja samantein kun Greta haistoi (maistoi, kuuli, näki, what ever) meikäläisen samassa hallitilassa, se lakkasi kuin noiduttuna liikkumasta ja alko rempoa ulos kehästä. Kun ois tiennyt, kun ois tiennyt, ois ajottanut vähän toisin. No lopputulos kuitenkin kiitettävä JUN ERI, JUK2.


Greta housuton

Meikä vei tällä kertaa Tiukun ja täytyy sanoa, että se juoksuvauhti on kyllä mieletöntä, mut pysyin matkassa sen verta hyvin, että Tiukun selkälinja pysy suorana. Mulla oli väärät kengät, ihan väärät kengät, mut hengissä selvittiin. Itteeni tyytyväinen oon siitä, miten pyöräytin jo kehästä ulos rynnimässä olleen Tiukun takasin "kaviouralle", ohi vasemmalta, talutin pyöräyttäen takakautta takasin vasempaan käteen ja eteenpäin, jolloin Tiuku tempautui takasin vasemmalle puolelle. Tulos loistavasti NUO ERI, NUK4.


Tiuku pohjavillaton

Ja vieläkin upein turkki on Murulla, joskin se on lähtemässä, kuten kuvasta näkyy, ja tovin kuluttua Muru lienee kalju... Vaan ei haittaa, ei olla Murua mihinkään näyttelyyn ilmotettu, joten bikinilook on ihan ok.


Muru karstausta vaille

Gretan ja Tiukun arvosteluja ei tässä ole, syystä, että ne ovat venäjäksi. Jos saan ne jossain joskus käännätettyä, niin palataan asiaan.

Hedda ja lelu

Heddalle ostin näyttelystä oman hienon lelun. Sillä on leikittykin, joskin Totoro yrittää parhaansa ryöstääkseen ja omiakseen otuksen.


Hedda ja lelu, huomaa Heddan istuma-asento, istuu usein noin

Tuloksia maailmalta

Gretan veli Porthos oli kunnostautunut omassa kotimaassaan saamalla jo toisen sertinsä ja olemalla sekä ROP-juniori että ROP. Kerrassaan loistavaa!!! ONNEA!!!


Porthos

Eikä huonosti ole mennyt agipuolellakaan. Kuje nousi lauantaina kakkosiin. ONNITTELUT!!!


Kuje

Omat pojat

Ja jottei oma poikakaksikkoni tuntisi itseään laiminlyödyiksi, niin tässäpä he.


Cello söpöilee


Pyysinkö mä päästä kuvaan, mitä? toteaa Totoro.

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Paas tulee ne venäjät tänne sähköpostiin. Mä käännän ne sulle. :)

t: Sanna & Hugo

Kipa kirjoitti...

No määpä laitan ne sulle tulemaan iltapäivällä, skannasin kyllä valmiiks, mut ovat kotikoneella.

Pia kirjoitti...

Onnittelut hienosti menneistä näytelmistä!

Vaan kyllä huomaa, että toi Bisse on samasta puusta veistetty kuin Kampi :). Ihq!