maanantaina, lokakuuta 19, 2009

Maanantaikuulumisia


Miten tuntuukin, että joka päivälle kertyy tekemistä enemmän kun omiks tarpeiks. Oliko sitä ennen nopeempi vai tekikö vähempi, oliko aikaa enempi vai "aikavarkaita" vähempi. Meiltä on ainakin eliminoitu yks aikavaras, TV, sitä ei enää ole, eikä oo kaivattu, vaan toisaalta tietsikalla uppoo nykyään turhan pal aikaa, jos ei oo kuvienkäsittelyä niin sähköpostia, jos ei oo postia niin kotaripäivityksiä, jos ei oo päivityksiä niin sit jotain muuta turhanaikasta kuten vaikka naamakirja. Pitäskö lähtee vierotukseen???

Maanantain kunniaks meidän talo siirty taas pelkästä puulämmityksestä valinnan vapauteen; olohuoneen seinällä hurisee nyt ilmalämpöpumppu. Pitkään siitä on ollu puhetta, KePo ois sen jo aikaa sit halunnut, meikäläinen ei. En kertakaikkiaan halunnut seinälleni sellasta valkosta mankelin näköstä rötisköä, en, en säästön nimissä, en helpouden nimissä, en, kertakaikkiaan en.

KePo oli siis äärimmäisen tyytyväinen kun viimein löytyi sellanen malli, jonka olkkaariin huolin. Puulämmitystä pyöritän edelleen, vaan antaa tuo toki vähän vapautta kun minään päivänä ei oo pakko lämmittää. Tähän asti on ollut niitä päiviä, että on kertakaikkiaan pakko tuikata tuli uuniin, vaikka sit keskiyön pimeinä tunteina, ellei muuten oo ehtinyt. Saa nähdä kuin pal aparaatti nostaa sähkölaskua...

Ilta meni sit joululahjaa värkätessä... sen piti olla niin helppoo, niin helppoo ja nopeeta kans, no mun mielestä ei ollu, en saanu hommaa ees tehtyä kun ehkäs puoleen väliin. Vanhimmainen tosin sano, että ois se kato nopeeta kun et ois tollanen täydellisyyden tavottelija. No ehkä niin. Vaikkei ko. lahjan saajat blogia luekaan, ei heillä oo ees tietokonetta, niin en silti kerro mitä tein. Sanotaan vaan, että liittyy valokuviin.

Hedda sit tekee juoksuaan tosillaan. Oon kyllä siltä pyytänyt, et jos ens viikonlopun yli vois ootella, ei välttis oo mitekään ylentävä kokemus mennä näytelmiin uroon ja juoksusen nartun kanssa, pelkkä juoksunen narttu vielä menee, mut molemmat samassa autossa, huoh. No katellaan.

Ulkoilut on jo muutettu tytöt-pojat -vuorotteluun, vaikkei juoksu vielä ookaan varsinaisesti alkanut. Hedda siirtyy nyt ensin yläkertaan nukkumaan vanhimmaisen ja Pupin kanssa ja kunhan juoksu on kunnolla vauhdissa, niin pojat lähtee keskimmäisen tykö, joka on luvannut syöttää ne pyöreiks ja lelliä piloille. Totoroa tosin jo uhkailin pallien poistolla kun sillä alkaa pää olla varsin sekasin. Cello ei niin hötky, se kokeneena tietää koska kannattaa hötkyä ja koska ei. Ja Arskaa ei vois vähempää tässä vaiheessa kiinnostaa, oikeina päivinä kyllä, vaikkei palleja enää äijällä ookaan.

Viivi jakselee suht hyvin, rohisee enää vähän, mut rohisee kyllä, hengittää sentään vaivattoman olosesti rohinasta huolimatta. Painoo Viiville on alkanut kertyä luvattoman paljon, sanoisin, että lady on suorastaan pullea. Vähän vaikea vaan on laiduttaa kun vähän väliä on määräys lepoon ja joku lääkekuuri päällä. Toivottavasti perjantaina jotain selviää.

Jaahas, eiköhän tässä ollut yhdelle kerralle yllin kyllin, toisen kerran taas lisää.

2 kommenttia:

JoHa kirjoitti...

Onnea ilmapumpun johdosta ;) Se on aika kätsy laite.. *tykkään*
Meillä myös silloin sama vika, ettei haluttu sellaista perus-valkoista...

Oottekos tekin muuten siis tulossa Lahden pentunäyttelyyn?:):)

Kipa kirjoitti...

Nyt kun kävin hakemassa toisenmoisen verhotangon kun aikasemmin ja sain verhot taas ikkunaan, niin ilmalämpöpumppu on siinä paikallaan kun paikka ois sitä varten tehty. Kyllä kannatti oottaa, ettei tarvinut sitä valkosta mankelia seinälleen ripustaa ;)

Meidän menemiset näkyy tosta sivupalkin "Missä meidät tapaa" -otsikon takaa. Lahteen ei olla menossa, pentunäyttelyt ois Turku, Kaapelitehdas ja Kaapelitehdas. Sit on ohjelmassa nyt viikonlopun Hämeenlinna, marraskuussa Jyskälä ja Turku ja joulukuussa Messari. Siinä kai ne oli loppuvuoden menemiset ja kyllähän niitä taas kertykin....