torstaina, huhtikuuta 16, 2009

Mutakylpyjä


Tänään ei lunta eikä räntää näkynyt, onneks. Pihan mutakausi kuitenkin sen kun jatkuu ja erityisesti Arska ottaa kunnon mutakylpyjä. Oon seurannut hommaa, se menee kyllä niin, että Cello ja Totoro jallittaa äijää ihan kybällä ja juoksuttaa sen kaikista mutalotikoista, ite väistävät taitavasti. No Arskaa muta ei kyllä haittaa, se ei oo koskaan ollu mikään "hienohelma" kuten vaikkas Viivi.

Mutakylvyt on kuulemma iholle hyväks, näin olen kuullut, että ehkä ne on hyväks myös koiran iholle. Mun selälleni mutakylvyt, koirien nimittäin, tiedäkään miten vaikuttais jos ite ottais pienet mutapainit pihalla, kuitenkaan ei oo hyväks, varsinkin länderikokosen peseminen ottaa lujille, tarttee varmaan kehitellä joku pesuteline, johon koiran nostaa, meinaan 4xkaksinkerroin Nxpäivässä tekee kipeen selän.

Ei sillä, laattapihan hoitaminenkin voi saada kummia aikaan. Tänään olin jo fiksumpi, mut eilen tein oikein kunnon mogan:
a) menin ulos ilman luuria
b) raaputin liian ison alan pihaa
c) harjasin sen saman liian ison alan
d) menin keinuun istumaan
e) en vetänyt takkia selän suojaksi
No keinussa tuntu ihanalle istua auringon paistaessa naamalle, vaan miten oli ylösnousun laita... hetken siinä aattelin, että istun pihalla hamaan maailman tappiin kunnes joku keksii mua kaivata. Se oiskin sit kestänyt, koska nuorimmainen oli nukahtanut yläkertaan ja muita ei kotona ollut, KePokin tuli tavallista myöhemmin, vanhimmainen vielä myöhemmin. Onneks sain kiskottua itteni jalkeille.

Ai niin, ilmotin Gretan lopulta erkkariin... siitä se voikin show tulla, ei meinaan olla kyllä harjoteltu tuon taivaallista, vaikka voishan sitä aatella, että onhan tässä hyvää aikaa vielä, vaan itteni tuntien sanoisin, että siltä osin peli on käytännössä melkeen menetetty, en usko äkilliseen näyttelytreeni-innostukseen pennin vertaa. Positiivisesti ajatellen; ellei Greta ole luonnonlahjakkuus kehissä, niin tiedossa on huippuhupaisaa sähläystä yleisön iloksi. Ja niinhän mä olen kaikille snaonut: näyttely ei oo mikään haudanvakava juttu, ottakaa rennosti ja leikkimielellä. Taidan tehdä KePot... Ne kun vielä muistaa Amalian ja KePon kehäseikkailut Riihimäellä 1995 (ja heitä on, tiedän) voi nauraa jo valmiiks

1 kommentti:

Eeva, Luna ja Timon kirjoitti...

Meilläkin on hienohelma, joka jallittaa toisen mutakuoppaan :). Luna kurvailee ja loikkii lätäköiden yli, Timppa porskuttaa läpi ja kura lentää. Timon ei ole koskaan ollut vedestä tai kurasta moksiskaan. Luna taas (varsinainen metsästyskoira..) inhoaa märkää ja rapaa. Timonin peseminen onkin sitten paljon kurjempaa kuin Lunan. Lunan turkki on niin karkea tiheä, että se suorastaan hylkii likaa. Niinpä sitä ei aina edes tartte pestä, pyyhkiminen riittää. Timonin villaan taas rapa tartuu niin, ettei tahdo irrota ilman sampoota (ja sitä taas jos kovin käyttää, alkaa iho hilseillä ja lisäksi turkin likaa hylkivät ominaisuudet kärsivät entisestään). Niinpä täälläkin toivotetaan nuo ravat hevonkuuseen, tulis vaan kesä ja poutasäät!

Onnea Gretalle erkkariin! Sulla on asenne kohdallaan :). Ihan samaa mieltä täälläkin ollaan; turhan vakavissaan näitä juttuja ei kannata ottaa. On tässä lähiaikoina törmätty tietty toisenkinlaiseen katsantokantaan ja saatu sit kuulla kunniamme...mut mitäpä noista. Jokainen tavallaan.