keskiviikkona, joulukuuta 26, 2007

Jouluvinkkejä vastaisen varalle


Älä suotta lämmitä takkaa joulun tietämillä, sähköuuni paahtaa kuitenkin koko ajan täydellä höyryllä ja lämpötila voi karata hellelukemiin.

Jos porkkanalaatikossa (tai jossain muussa laatikossa) on liian vähän suolaa, niin hyvä konsti lisätä sitä lämmitysvaiheessa, on vatkata suola kerman sekaan, kaataa kerma laatikon sekaan ja sekottaa tarmokkaasti. Sitten paistos uuniin ja a'vot kukaan ei huomaa laatikossa mitään vikaa olleenkaan.

Jos tuntuu, että jouluruokien teossa on liikaa vaivaa, niin valmiit soseet käyttöön (porkkana ja lanttu). Imelletty perunlaatikko syntyy pakasteperunamuusiaineksesta.

Lanttulaatikkoon lisättävän korppujauhon voi korvata spelttimannaryyneillä. Speltistä syntyy myös porkkanalaatikko, jos siis haluaa riisitöntä mallia.

Jos lämmin riisipuuro kuuluu jouluajan aamupalaan, niin kannattaa tarkastaa kuin pitkän keittoajan puuroon varattu riisi vaatii. Ei oo erityisen mukava huomata, että puuron keittoon varattu 10 minuuttia venyy 40 minuuttiin.

Activia auttaa närästykseen, kun "kuurin" alottaa jo ennen joulua.

Palasaippuaa ei kannata jättää pihasaunaan, hiiret tykkää siitä.

Ikikuusesta irtoaa melkeen yhtä paljon neulasia kun oikeestakin, ainakin jos sitä säilyttää joulujen välit ulkovarastossa...

Jopa länderi saattaa kerjätä ja kuolata joulun aikaan.

Ellei ole pakkasta, niin joulusiivouksen jälkeen ei oo hyvä idea päästää laumaa villejä koiria pihalle ja sitten, kun ne ovat riehuneet sielunsa kyllyydestä, päästää niitä suoraan takasin sisälle.

Kameran akut kannattaa ladata etukäteen ja kameran muistikortti on syytä siivota ennen kuin joulupukki saapuu.

Edes leonkerpeleelle ei kannata antaa joululounasta ennen joululahjaa, nimittäin jos haluaa, että se innostuu syötävästä lahjastaan...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Allekirjoitan noista melkein kaikki. Varsinkin tuo lauma koiria joulusiivouksen jälkeen pihalla/takaisin sisälle...löytyy kommentti omasta blogistankin ;-)
Hauskoja välipäiviä!

toivoo: Eeva ja karvakuonot