sunnuntaina, joulukuuta 16, 2007

Vilinää ja vilskettä...


Joulu lähestyy hurjaa vauhtia, eikä remontintapanen ainakaan vähennä tekemisiä, joten tuntuu, että elämä on viime aikoina ollut yhtä matalalentoa suunnasta toiseen ja silti toiminnan tulokset tuntuu kovin vähäsiltä.

Jos nyt äkkiä luo silmäystä taa päin... mitähän ihmettä mä tein torstaina?? Kirjotin ainakin etanapostilla lähtevät postikortit ja vein ne postiin samalla kun hain paketin postista. Niin joo ja sitten tehtiin "pieni" ostoskierros KePon kera ja lopulta oltiin picknickillä autossa kun ooteltiin vanhimmaista duunista, ei enää viitsinyt ajaa takasin kotio vaan lähteäkseen saman tein takasin Nlaan, mutta sen verran piti oottaa, että jouduttiin istuksimaan autossa, käytettiin siis aika hyväksi ja syötiin iltapalaa. Mä tietty kunnostauduin ja hukkasin limupullon korkin ja hetken aattelin, että koko hemmetin puoltoista litraa pitää lipittää saman tein, vaan lopulta korkki löyty auton lattialta.

Viime viikolla oli tarkotus leipoo Länderi-puffaan, vaan kuin se sitten jäikään viime tippaan eli perjantaihin. Duunista kipin kapin kotiin ja leipomusten kimppuun. Alotin maustekakusta ja tein kakun ihka ekaa kertaa uudessa silikonivuuassa, vähän siis jännitti kuin käy. Enkä muuten ollut tolla ohjeella kakkua koskaan tehnytkään, joten senkin puoleen mielenkiintosta. Kauhistuttavan tovin näytti uhkaavasti siltä, että kakusta pukkaa kunnon lättänä ja kaivelin jo moneen otteeseen hyväksi todetun ohjeen esiin pyöräyttääkseni tarvittaessa toisen kakun, vaan jossain vaiheessa kakku kuitenkin oli kohonnut ja lopulta se näytti ihan hyvältä. Toivottavasti myös maistui, sillä maistamaan en päässyt kun taikinaa, joka kyllä oli syötävän hyvää.

Sit leivoin juusto-porkkana-sipuli -piirakkaa. Sitä paisui lopulta kolme vuokaa... mulla on vähän taipumusta siihen, että ellen noudata ohjeita gramman päälle, niin jotenkin homma karkaa käsistä ja määrä kasvaa. Oon eräänkin kerran alottanut keiton keittelyn kolmen litran kattilaan ja lopputulos täyttää lähes kokonaan yheksän litran kattilan. Tässä tapauksessa oli se hyvä puoli, että päästiin itekin maistelemaan piirakkaa, kun sitä oli vähän enemmän, ja hyväksi todettiin.

Pakkasesta vielä jauhelihamuffarit esiin ja kamat pakaten valmiiksi lauantaiaamua varten, ne kun haettiin ihan kotiportilta. Illan kruunasi kauppareissu samalla kun haettiin vanhimmainen duunista.

Heräsin lauantaiaamuna jo kasilta, ihan ite, ilman kellon pärinöitä. Koirat ulos ja aamiaisen lattoon. Lopulta kun muukin kotona ollut perhe oli jalkeilla, niin lähdettiin vähän maailmalle ostoksille, jälleen kerran. Sitä lajia on tullut nyt tehtyä riittämiin ja yli tarpeen, mutta on kai se ens viikolla käytävä vielä jouluruokia hakemassa, halus eli ei. Osan ruuista oon kyllä jo ostanut ja joululahjat on onneks kaikki hankittuina, pakkausurakka vaan edessä.

Tää päivä on hurahtanut siinä kun oon taistellut likaa vastaan ja laittanut ruokaa. Veski on käyttökunnossa ja siivottuna, samoin saunaosasto ja takkahuonekin alkaa olla aika hyvässä jamassa, enää pieni romuvuori yhdessä nurkassa. Keittiössä on vielä hienosäätöä tehtävänä, mutta epätoivosin urakka lienee takana ja huomaan, että meillä ihan oikeesti on aika pal pöytätasoja. KePon tuleva työhuone on seuraavana reparointivuorossa, mutta siihen mun ei varmaankaan kovasti tartte osallistua... ehkä, kenties... luulisin.

Vähän on huono omatunto koirien takia, ne on joutuneet tulemaan toimeen minimihuomiolla viime viikon, mutta lohduttaudun ajatuksella, että

a) ne saavat osallistua kaikkeen mitä ollaan tehty (paitsi kauppareissuihin)
Yks tän päivän esimerkki: pistin sytykelaatikkoon muffinssivuokapaketin jämät (nyt mulla on ne silikoniset, joten ei tulis mieleenkään enää käyttää noita paperisia), Totoro seuras tarkkana puuhiani ja kohta näin kuin herra askarteli muffarivuokalootan kanssa olohuoneen sohvalla

b) kohta alkaa joululoma, jolloin saan viettää yli viikon kotona koirien seurana

c) lauma ei näytä järin kärsivältä laukatessaan pihalle ja sisään KePon tahdissa ja osallistuessaan meikäläisen kanssa siivoukseen ja ennen kaikkea ruuanlaittoon

Ai niin Arvaa kuka -kisan tulokset julkastaan huomenna tai keskiviikkona, miten nyt satun ehtimään. Sanottakoon tähän mennessä naputelluista vastauksista, että kahdessa on kaks oikein ja yhdessä kaikki kolme.

Ei kommentteja: