maanantaina, joulukuuta 10, 2007

Takkahuoneen hallitsematon kaaos


Pyykkikone ja lavuaari allaskaappeineen muuttivat pois takkahuoneesta, allaskaappi ja lavuaari muistaakseni perjantaina, pyykkikone sunnuntaina ja nyt siitä, että takkahuone oli joskus keittiö, muistuttavat ainoastaan astiakaapit ("yläkaapit"). Iskin siis takkahuoneen kimppuun siivousmielessä ja siinäpä sitä askaretta olikin ja täytyy myös todeta että onkin.

Totoro on hallinnoinut takkahuonetta päivisin, joskus myös öisin, silloin kun ei leiki kampaajaa, ja sen siellä on näköstäkin. Leluja, tyynyjä, polttopuita, silputtuja pahvilaatikoita jne. Totoro kanniskelee tyynyt punkastaan pitkin lattioita, hakee pahvilaatikoita sytykelootasta ja kaivoipa tässä myös pyykkiin menossa olevien lelujen laatikon auki ja levitti lelut taas pitkin lattiaa. Lisäksi Totoro keräilee muidenkin lelut ja vie ne takkahuoneeseen. Punkkaansa Totoro käyttää herkkujen kätköpaikkana...

Sotku ei tietenkään rajottunut pelkästään Totoron aikaansaannoksiin vaan kaik kaapitkin oli ihan epäjärjestyksessä ja nurkkaan, pyykkikoneen taa, oli kummasti kertynyt joku outo tavararöykkiö. Alotin kaapeista, vaan vielä on yks kaappi melkeen kokonaan siivoomatta, kolme kaappia kuitenkin järjestyksessä ja komeroon en oo ees kattonut, enkä meinaa kattoakaan ennen kun joulun jälkeen. Koirien ruuille ei löytynyt säilytyspaikkaa uudesta järjestyksestä, joten huonekaluostoksia tiedossa. Löysin kyllä jo mieleiseni "arkut" Ikean nettisivuilta... Ruuat saa niihin säilytykseen ja arkkua voi käyttää sen lisäksi istuimena. Joku lastenhuoneen kaluste se oikeesti on, mutta aika lastenhuonehan tuo takkahuonekin on, siellä kun pennut viettävät pikkupentuaikansa; lämmintä ja turvallista, olohuone yhdellä reunalla ja makkari toisella, helppo valvoa.

Ikean sivuilta löysin pari muutakin juttua... peilikaapin veskiin ja toisen saunan yhteyteen. Löysin übermakeet valaisimetkin, mutta ne ei valitettavasti käyneet sinne minne aattelin, ei kertakaikkiaan oo tilaa. Täytyy siis unohtaa ne.

Eilen sain postissa Kromfohrländer-kirjan... En ois muuten tilannutkaan, mutta aattelin, että kasvattajan täytyy tietää mitä siinä sanotaan, että voi joko suositella tai suositella unohtamaan koko jutun. Etukäteisarvio oli, että voi suositella unohtamaan koko jutun, rahastusta koko rotukirjasarja, sen verran monilta eri rotujen kasvattajilta olin kuullut negatiivisia arvioita ja mielipiteitä heidän edustamiensa rotujen opuksista. Eikä odotuksia nostaneet muutkaan ko. kustantajan valikoimista lukemani koirakirjat.

Vilkuilin Kromfohrländer-kirjaa eilen ja saa nähdä onnistunko lukemaan sen läpi sen verta huolella, että saan siistä kirjotettua asiallisen arvostelun. Alku ei ollut lupaava, tökki raskaasti lukea, tuntu, että iso osa tekstiä on ihan ahterista ja kirja vilisee kirjotusvirheitä ja saman asian jankkaamista. Jos yhdellä sivulla sanotaan sama asia neljä kertaa hieman eri sanoin, eikä sitten juur muuta, niin ei siinä kyllä ammattitaito kirjottajalla päätä huimaa. Rotuosiokin aika... mielenkiintoinen??... paikka paikoin. Ja teksti on niin kovin sekavaa ja poukkoilevaa. KePo ja vanhimmainen olivat ihan samaa mieltä kanssani. No yritän saada opuksen luettua ajatuksella, ehkä sieltä löytyy jotain asiallistakin kun huolella lukee, toivottavasti. Toivossa on hyvä elää, sano lapamato... Tuliko liian rankkaa tekstiä? Ei voi mitään, teki mieli sanoa rankemminkin, on sitä ammattitaitoonsa luotettava.

Joululahja-asiat alkaa olla pulkassa. Viimonen nettitilaus tuli tehtyä tänään. Sit on kaks lahjaa ostamatta, mutta ne mä ostan ens tiistaina, tiedän, että ne silloin saan, niissä ei oo saatavuusongelmaa. Ekat jouluruokaostoksetkin tein tänään, tai no kinkku on ollu tilattuna jo tovin, mut kotiin asti en ennen tätä oo mitään jouluruokajuttuja raahannut. Nyt on ryhdyttävä raahaamaan. Niin ja joulukortit, tajusin tänään, että etanapostimallit on saatava postiin viimeistään perjantaina. Onhan tässä vielä monta päivää aikaa...

Ei kommentteja: