tiistaina, joulukuuta 12, 2006

Eläinlääkärireissu


Viime viikolla huomasin, että Viivin kaulalla olevat imusolmukkeet olivat pahasti turvonneet. Parina päivänä puristelin Viiviä pillistä ja lopulta päätin tilata ajan eläinlääkärille. Samalla reissulla pääsisi tyttären Astrakin röntgeniin, se kun aristelee toisinaan selkäänsä aika pahastikin. Viivin takia kuka vaan ELL ei käynyt, vaan piti päästä tietylle, joka tuntee Viivin korvatilanteen, joten jouduimme siis odottelemaan tälle päivälle asti. Koko odotusaika on tietenkin sitten oltu tukka pystyssä, että mikä on Viivin tila...

Ajeltiin Lohjalle, auton takaosastossa kaksi riekkuvaa länderiä, joiden olisi ehdottomasti pitänyt ehtiä nähdä näkymät kaikista ikkunoista. Viivi oli unohtanut kokonaan miten kuljetaan taluttimessa, joten neidin sompaaminen parkkipaikalta eläinlääkäriin oli varsinainen numero. Astra puolestaan päätti kakata eläinlääkärivastaanoton pihalle, siihen melkeen portaille. Hetken jo pelkäsin, ettei mistään löydy pussia kakkojen keräilyyn. Lopulta käsilaukun pohjalta löytyi yksi ryppyinen pussintapainen ja saatiin piha siivottua.

Vastaaotolla Viivi ja Astra olivat kuin kunnon maalaistollot konsaan: kumpikin vinkui ja vonkui, eikä kumpikaan millään malttanut olla paikoillaan. Emme joutuneet onneksi odottamaan kovin kauaa, Astran ääni kun on oikea pyypilli, jota kenenkään korvat eivät kestä.

Viivin kohdalla kävi vähän kuin itelle aina kun on lääkäriaika tilattuna: vaiva katoaa yhtä mystisesti kun ilmestyikin. Viivin imusolmukkeet olivat siis aivan moitteettomat, jonka olin kyllä jo itekin huomannut. Olisinkin perunut ajan, ellei Astra olisi ollut tulossa mukaan. Viivi sai siis "terveen paperit", mutta meidän käskettiin pitää imusolmukkeita silmällä ja ELL oikein näytti, että mistä kaikkialta niitä löytyy. Jos "turvotus" uusii, niin sitten takaisin ja tutkitaan, että mistä moinen johtuu.

Astralla tosiaan selkä vaivaa aika ajoin ja halusin tietää, että onko siellä millaista vikaa, jotta tietää mitä uskaltaa tehdä: uskaltaako hieroa jne. Astra tuupattiin siis unten maille kuvausta varten. ELL kuvasi lonkat ja selän (kuvaus ei tosin ollut virallinen). Lonkat priimaa ja niin olivat munkin silmääni: tiiviit ja kauniin muotoiset. Selässä on yhdessä nikamavälissä hieman kalkkeumaa, joka kuulemma voi kyllä olla kipeäkin. Hierontaa säännöllisesti ja särkylääkettä tarvittaessa sekä "nivelaineita" ruokaan oli ohje, juur sitä mitä odotinkin.

Viivi matkasi kotiinkin päin täynnään virtaa, mutta Astra RipuRapu Pipuliina oli enemmän ja vähemmän tokkurassa, vaikka herätepiikin saikin. Vieläkin raasu on vähän väsyneen olonen, mutta eiköhän se siitä. Ihan positiivinen käynti siis tällä kertaa, onneksi.

Ei kommentteja: