torstaina, maaliskuuta 17, 2011

Kastemekko, kakku, korut ja koiria

Minäkö laiska blogin päivittäjä nykyään? En suinkaan, aika vaan suhaa ohi sellasta vauhtia, etten perässä pysy. Ja ehkä siinä sivussa suhaan itekin välillä ohi, etten perässä pysy... ööö... joo, no eteenpäin.

Viime sunnuntaina kastettiin Valon päivänä päivänvalon nähnyt päiviemme Valo. Ei, ei Valoksi, vaikka oishan sekin ihan kiva nimi ollut , mut ei, ei tällä kertaa kuitenkaan Valon päivänä syntynyttä Valoa. Valon sijaan pikku prinsessa Ruttu sai nimekseen Minja Kristiina.


Vähän täytyy kehua, kukas se kissan hännän nostaa, ellei kissa ite, että oon ihan ite, omin pikku kätösini, virkannut tuon kastepuvun. Siinä on kastettu kaik kolme tytärtäni ja nyt tyttärentytärkin.

Eikä se ole omena kauas puusta pudonnut käsistään on näppärä keskimmäinenkin, kas tässä hänen ihan ite, omin pikku kätösin tekemä ristiäiskakku, siis myös nuo jok'ikinen koriste.

Juu, on ne käsistään näppäriä myös vanhin ja nuorin, kumpikin tavallaan, vanhimmainen värkkää ihania käsityöjuttuja ja nuorimmainen piirtää loistavasti.

Ristiäiset meni ihan hienosti. Ainoa juttu, joka jotenkin ärsytti ja toisaalta nauratti, oli se, että kastetilaisuudessa pappi koko ajan pyörähteli "seurakunnan" ja lapsen väliin, valokuvasaalis itse kastamisesta on siis hyvin niukka, vaikka kuin yritin kipittää ympäri kappelia, että ois paremmin ollut tilanne kameran linssillä, ainoa "virallinen valokuvaaja" kun olin. Miksun kastanut pappi oli tässä asiassa pal näppärämpi, hän aina katsoi, ettei seisonut edessä, joten hyviä kuvia on paljon ihan siitä kastemaljaltakin. Niin ja jos kuvaajat nyt unohdetaan, niin näkeehän se "seurakuntakin" paremmin, jos ei pappi seisoa pönötä koko ajan eessä.

Tänään oli ihana historiallinen päivä
yli 26 vuoden sovittu "avioliitto" pankin kanssa päättyi ts. velat on nyt maksettu ja velkavankeus päättynyt, ainakin tältä erää. Vähänkö siisti fiilis, siis uskomattoman upea. Jess!!!


Vaan siirtykäämme koira-asioihin...

Viivi kävi tänään eläinlääkärillä, ihan vaan hammashoidossa eli hammaskivet poistettiin, mut samalla tietty oli hyvä vilkasta muitakin juttuja, joten tutkittiin Viivin korva ja polyyppitilanne. Korvassa on tällä hetkellä kaksi polyyppia, vaan tilanne rauhallinen, joten ei hätiä mitiä. Samalla tutkittiin Viivin rakko, Viivi kun on keksinyt pissiskellä esim. sohvien taa aika ajoin... Mitään ei löytynyt, tai no viljelyn tulokset on vielä tulematta, mut ainakaan mitään kiviä tai kiteitä ei ollut, eikä kasvaimia. Jos viljelykin on puhdas, niin Viiviä odottaa "inkontinenssilääkityksen" kokeilu.

Viivi


Arskassa on alkanut tuo ikä valitettavasti näkyä, alkaa ilmeisesti ainakin kuulo heiketä samoin hajuasti ja kun näkökykyä ei ole, niin alkaa varmaan olla toisinaan hippasen ahdistavaa. Niinpä Arskalle "määrättiin" D.A.P (juu ja Arska ei ollut mukana vaan ootteli reseptiään kotona). Sitä Nlan M&M:stä hakiessani tuli Arskan ongelmat puheeksi ja sain kokemuksen syvällä rintaäänellä annetun vinkin "äijävalmisteesta" (Gerivet). Katotaan mitkä on vaikutukset vai onko niitä. Kaikkea pitää kokeilla paitti mitä kaikkea se nyt olikaan kun ei pitänyt.

Fridan juoksu etenee ja Totoro alkaa reagoida, joten nyt ei molempia oo enää pidetty samassa tilassa yhtä aikaa. Ei Totoro mitään hirmuista kohkaamista harrasta, mut sen verran kuitenkin, ettei voi samaan tilaan enää päästää ees valvovan silmän alla. Niin ja aamun iloksi merkkas Fridan häkin alla olevan lipaston (Frida nukkuu siis yönsä häkissä, ihan turvallisuussyistä), että se iskee äkkiä häkkiä Totorollekin, jos tollasta käytöstä alkaa esiintyä. No ei tässä enää oo kun pari viikkoa piinaa ja sit se on Fridan osalta ohi.

Mut kyllä se totta on, että pojilta lienee viisainta poistattaa pallit kohta puoliin, elo on menny sen verta levottomaks kun näitä narttuja tässä on, eikä ne juoksujaan samaan aikaan pidä. Enkä usko, että on pojillekaan terveellistä käydä noilla kirroksin monta kertaa vuodessa, tällä erää sentään Cello on lomailemassa ja koettelemassa Adeinan hermoja... En edelleenkään suosittele uroksia ja narttuja saman katon alle, ellei sitten ole "lehmän hermot" ja ylettömän kärsivällinen, tai toisen sukupuolen edustajat on leikattuja.

Lopuks vielä pari kuvaa...

Tää optinen harha on pakko laittaa: Greta ja kaksijalkainen Tiuku kilpasilla.


Kevät keikkuen tulevi


1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Kylläpä oli tavattoman hieno ristiäiskakku! Miten ollenkaan raaskitte sitä syödä!
Hyvää kevättä, satu