sunnuntaina, helmikuuta 06, 2011

Lumivyöry

Puolet talon tien puoleisen katto-osuuden lumi- ja jääkuormasta rysähti alas torstai-illan pimeydessä. Hetki piti sen rysähdyksen jälkeen vetää henkeä ennen kuin uskalsi kattoa ikkunasta ulos... Illan pimeydessä aattelin jo hetken, että puoli kattoa tuli mukana, se kun tuo jäämöykky näytti pimeydessä ikkunasta kurkatessa erehdyttävästi kattopelliltä.



Tässä seuraavana aamuna ikkunan läpi otettu kuva (tossa ei nyt ole mitään mittakaavaa ja perspektiivi vääristää, mut jääjärkäle on kyllä aika hervottoman suuri, en varmaan ainakaan pal valehtele jos sanon, että 1,5m x 1,5m ja paksuuttakin on kiitettävästi). Pihapolku on tuolla jääseinän takan ja kyllähän siitä taas osa hautautu lumivyöryn alle. Ens talveks pitää siirtää kulkuväylä vähän kauemma talosta eli siis merkata raparperipuskien paikat ja vetää polku siihen viereen.

Pihan puoleltakin on puolet katosta tainnut jo suunnilleen tyhjentyä lumesta, mut puolet talon katosta onkin sitten edelleen lumi- ja jääpeitteen alla. Verannan katto estää yhtä neljännestä tyhjenemästä. Mikä tota yhtä neljännestä sitten jarruttaa, jaa'a enpä tiedä...

Ja Foreca sen kun lupaa lisää lunta: "Raju lumimyräkkä iskee Suomen eteläosiin tiistaina." ja siihen päälle sitten pakkasta. Voi tule jo kevät, tule!!

Ei kommentteja: