perjantaina, heinäkuuta 23, 2010

Perjantaipuuhia

Kun on kesä ja kun on aurinkoa ja kun kaikki kuivaa kuumassa, niin tänään on taas pyykätty, meinaan koirien petityynyjä, niitä isompia, jotka kuivaa huonosti. Viimoset ehti kyllä narulla vähän kostuakin kun vettä tihutti jonkusen tipan shoppailukierroksen aikana, vaan sen kesä kuivaa minkä kasteleekin... tai oikeestaan pistin tyynyt kosteina koirien iloksi.

Goji-pensaat on nyt siirretty ruukuista avomaalle ja oli jo aikakin, ruukut oli ihan juuria täynnään. Taimen taaperot saivat tukiaidan ja vielä molemmin puolin, jottei koirat (tai joku muu) jyrää taimia litteeks ihan ohimennen. Vielä tarttis laittaa kuoriketta juurelle, niin ois helpompi pitää rikkaruohot poissa ja toisaalta kaipa se kuorike vähän kosteuttakin siellä alla säilöö.

Trio Goji


Yks kukkapenkkikin sai muuttaa paikasta A paikkaan B. Samalla piti erotella kahta eri lajiketta olevat toisistaan. Juu, ei varmasti mikään maailman paras hetki siirtää kukkia mistään mihinkään, mut kun kukat on ollu tarkotus siirtää ja kun puumies on tulollaan ja saattasvat vanhassa paikassa jäädä joka tapauksessa jyrän alle, niin riski oli otettava. Ens kesänä sit nähdään mitä jäi jäljelle.

Kukkaraasut uudessa penkissään, tuet uupuu vielä.


Koirilla on riittänyt ihmettelemistä tässä omituisessa kasvien rahtaamisoperaatiossa.

Mitä ihmettä tuolla oikein tapahtuu?


Kuka näistä ihmisten tohinoista mitään käsittää.


Kuka nyt mitäkin kenenkin omituisista tohinoista aattelee...

Poikia laitumella

Arska ja Cello

Tyttöjä laitumella

Viivi ja Hedda

Arska jäätelöllä


Ohjelmassa oli tänään myös Gretan siistintää...

Häh, älä nyt vaan luule, et mä täältä tuun, sä kuitenkin kiskot takamusvilloista, eikä tukkakaan oo sen jälkeen hyvin. Kampaa vaan oma naamas.


Ostoksillakin tuli käytyä. Ensin Honkkarista käytännöllisesti kukille tuet, mulle parit viherpeukalon työkalut, kuoriketta goji-puskille, lisää multaa ja turvetta, et saa raparperitkin siirrettyä pisteestä C pisteeseen B. Sit vielä kierros Saupparissa, josta mukaan tarttu piikkimatto (kun halvalla sai), yks pusero ja tää ihana käsiveska. Tai no, enemmän se on kokoluokkaa suuri kassi, mut kun käsveskaan tarttee mahtua yhtä ja toista ja monenmoista, ei siihen mikään kirjekuoren kokonen riitä.Takkahuoneen siivoustakin alottelin, mut jotenkin se jäi alkutekijöihinsä. Roskiin menossa olleilla CD- ja DVD-levykkeillä sain testattua uutta hienoa(??) silppuria, jonka Liiteristä taannoin ostin. Hyvin meni levykkeet palasiks, toivottavasti toimii yhtä hyvin paperinkin kanssa.

Tuet tosiaan tuli kukille jo laitettua,


mut kuorikkeet jäi oottamaan aikaa parempaa.


Kukkaraasujen puolesta toivon huomiselle sateista päivää ja odotusarvo on hyvä, sadettahan sitä on luvattu. Näyttelyn, Greta on sellaseen ilmotettu huomiselle, kannalta pouta ois tietty parempi. Vaan onhan se niinkin, et kun ei samassa paikassa olla, niin ehkä se vois sataa täällä ja olla poutaa siellä...

Ei kommentteja: