keskiviikkona, heinäkuuta 21, 2010

Hellettä piisaa

Mun pojat

Arska (tolta äijä näytti vielä eilen), Totoro ja Cello.

Tällainen poju kuoriutu Arskan turkin alta kun saksittiin ja koneella ajettiin. Ja joo, viimeistelyä on vielä edessä, muttei kukaan jaksa helteessä loputtomiin seisoskella pöydällä saksittavana, jatketaan toiste.


Helle se vaan jatkuu, oikeestaan siihen alkaa jo melkeen tottua ja sellanen alle 25 astetta alkaa tuntua suorastaan vilakalta. Ulkona ei kyllä kamalasti jaksa siitä huolimatta puuhailla mitään ponnisteluja vaativaa, josta syystä toivon, ettei mua rangaista sillä, että koko loma on yhtä hellepäivää.

Hedda yrittää päästä hellettä pakoon auton alle


Ja mitä sit on tänään saatu aikaan Arskan turkin leikkuun lisäks? Alotetaan tärkeimmästä; ruokaa. Ruokalistalla oli kesäkeittoa, jota taas siunaantu hervoton kattilallinen, vaikka laitoin vaan vähän sitä ja tätä ja tota. Positiivinen puoli: ei tartte huomenna miettiä, jotta mitähän sitä söis, ei ehkä ylihuomennakaan liekö sitä seuraavanakaan...

Puutarhasuunnitelmaa laadin myös, jos pistäis ton etupihan vaikka kuntoon, tosin kovin pal ei kai voi tehä ennen kun "puumies" on käyny kaatamassa kaiken sen tontilta, mikä nyt ois tarkotus kaataa. Vaan onpa suunnitelma valmiina ja hyvin suunniteltu on puoliks tehty, vai miten se nyt olikaan.

Itekin oon ollu osan päivää hellettä piilossa, nimittäin sisällä, joten kotisivuillekin sain vähän päivityksiä tehtyä, tosin vasta vähän, lisää ois tarkotus tehdä, mut toisaalta ei oo tarkotus istua kaikkia päiviä koneellakaan, joten pala kerrallaan, pala kerrallaan.

Kukaan ei enää viihdy auringossa, kerpeleet on jo pitkään muistuttaneet karhuntaljoja ja länderitkin leikkii varjossa tai sit ei leiki ollenkaan vaan makoilevat varjossa mahat maata vasten, molempi parempi, mut ihan parasta sisällä, jossa ilmalämpöpumppu laulaa ja on viileetä. Voi tosin olla, ettei pal laulata, ainakaan meikäläistä, kun sähkön tasauslasku rapsahtaa luukkuun.

Varjossa leikkiä lyöden,


ruohoa syöden,


mahat maata myöden.


Vaan loma, se jatkuu, loma

Ei kommentteja: