torstaina, toukokuuta 07, 2009

Luvattoman laiska ilmottautuu


Luvattoman laiska täällä imottautuu. Tosin laiskuus rajottuu vaan ja ainoastaan kirjottamiseen, muuten on tekemistä riittänyt enemmän kun laki sallii, vaan vähitellen alkaa homma olla joltisessa kuosissa, joskin hienosäätöä riittää hamaan tulevaisuuteen.

Ajan on tässä viime päivät niellyt takkahuoneen remontti, joka lopulta päätettiin tehdä ennen kuin Kuje muuttaa meille, Greta auttoi kyllä pikkasen sen päätöksen teossa, jota hälle ei miinukseksi kuitenkaan lueta, ehkä enemmän päinvastoin tässä tapauksessa. Lauantaina KePo sit haki lattiaan uuden muovimaton, muovimattoa ostettiin Gretan pureksimalle seinällekin, helppo pitää puhtaana. Vanhimmainen toimi makutuomarina.

Sunnuntaina alko tapahtua ja KePo kaivo lattian auki ja tsekkas, onko siellä jotain remontoinin tarvetta eli onko pentujen pissit valuneet jonnekin rakenteisiin kun ei matto enää leopentujen kanssa ollut kuosissaan. Välipohjassa ei ollut (onneksi) mitään merkkejä kosteudesta, ilmeisesti oltiin heiluteltu moppia ja vaihdettu sanomalehtiä tarpeeksi taajaan, joten ei kun lattia takasin kiinni.

Käytöstä poistettu vesikeskuslämmityspatteri irti seinästä ja ei kun uutta lattiamattoa laittamaan ja seinää operoimaan. Niin ja patteriseinäkin piti operoida, patterin taus ei ollut ihan "julkaisukunnossa". Muovimatto siis lattialle ja KePo käänsi reunat lattialistojen alle, joten nyt lattia on jonkin sortin "allas", ei enää taatusti valu mitään välipohjaan tai sit sitä jotain tarttee olla toistakymmentä senttiä. Muovimattoa kahdelle seinälle vajaan metrin korkeuteen ja siihen sit lista. Täytyy myöntää, että näyttää muuten tosi hyvältä (kuvia laitan kun saan ne kamerasta koneelle).

Sen jälkeen alkoi ensimmäinen meikäläisen osuus projektia; kaks leveetä yläkaappia tyhjentäen. Onnes olin ne aika pal käynyt läpi jo aikasemmin, joten urakka ei ollut täysin toivoton ja tuhoon tuomittu. Sen jälkeen KePo nappasi kaapit alas seinältä ja takkahuone oli valmis kalustettavaksi.

Se taas tarkotti, että alotin aika toivottoman olosen urakan: olohuoneesta työpiste tyhjäksi eli miljoona kirjaa ja mappia, läppäri, printteri, skanneri, korillinen koriste-esineitä, kaikki kissa-pullot jne. jne. jne. Olohuone näytti siinä vaiheessa siltä, kuin siellä olis räjähtänyt pommi.

Lundialta haettiin korkeet tikkaat, olohuoneessahan oli matalammat sellaset. Sitten kasaamaan työpistettä takkahuoneeseen. Atk-kulma oli hankalin, se kun pitää ruuvata kiinni seinään ja meikä ei tietty het osannut sanoa, että miten hyllyt tarttis laittaa. KePo on onneks aika kärsivällistä sorttia, vaikka vikaa kertaa hyllyä siirtäessään sanokin hippasen moittivaan sävyyn, yhtä hyllyä sormella osottaen, että no TOI on AINOA, jota ei VIELÄ ole tarvinut ruuvata irti ja siirtää...

Tänään sain viritettyä läppärin paikoilleen ja kytkettyä siihen näppiksen, hiiren, näytön sun muut vermeet. Yhtenä iltana naputin läppäri sylissä pari sähköpostia, mut muuten ei pal viittinyt läppäriä läiskytellä ennen kuin sen sai taas asialliseen käyttömoodiin.

Kirjat on mätkitty hyllykköön miten sattuu, joten ne täytyy järjestellä ajan kanssa. Sama pätee kansioihin. Erinäistä pikkukrääsää, jota oli kertynyt työpisteelle, lojuu "kodittomana" edelleen, täytyy kattoa mitä niille tekee. Jouduin myös purkamaan painovoimaa uhmaavat paperipinoni, joten nyt ne kai on pakko käydä läpi ja mapittaa, polttaa tai mitä mikäkin lippulappu nyt vaatiikaan.

Seuraavaks sitten pentupesä paikoilleen ja vermeet käyttökuntoon järjestäen, Kuje kun muuttaa meille lauantaina. Ei tuu aika pitkäks, ei tuu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teillä on jännät ajat meneillään, eikä varmasti tule aika pitkäks..

Kohta teillä on ihana pennuntuoksu. Toivottavasti synnytys menee hyvin ja tulee uusia kauniita länderinpentuja maailmaan:)

keväisin terveisin
Malla

sari kirjoitti...

Ai sinäkö "laiska" kirjoittelemaan... ;-) Meidän koirien blogia on päivitetty viimeksi helmikuussa, ja seuraavaksikin on luvassa vain kuvapäivitys.

Jännään Kujeen pentuasiaa kanssanne täältä Helsingistä käsin!