sunnuntaina, tammikuuta 18, 2009

Aika kiivas kiitäväinen


Miten mulla on sellanen olo, että "ennen vanhaan" aikaa oli vaikkas kuin, nykyään se taas ei tunnu riittävän mihinkään. No okei, taisin siihen aikaan olla "kotirouvana" kun aika tuntu riittävän kaikkeen mahdolliseen ja nyt taas ison osan päivästä haukkaa leipätyö. Jollain kun sais vielä duunin ja harrastukset ympättyä yhteen, niin jo ois asiat mallillaan. Ehkä jonain päivänä, ehkä.

Sää sit humpsahti pakkaselle sen kamalan kuravellin jälkeen. Onneks, oiskin kohta menny hermo ja selkä sen jatkuvan pesemisen kanssa. Ellei pessy koiria niin pesi lattioita tai sit molempia; koiria JA lattioita. Saa nyt sit nähdä mihin sää seuraavaks kiepahtaa.

Lauantaina Zorro kävi meillä leikkimässä Gretan kanssa. Pariskunnan leikit sopi oikein hyvin yksiin ja touhua riitti koko vierailun ajan, niinpä mulla olikin varsin uupunut ipana iltasella, Totorokin jo vähän kävi tökkimässä, että herää nyt jo. Valokuvia otin hirmu pläjäyksen, niistä Zorron kuvat onkin jo Zorron galleriassa ja Zorro-Greta kuvia on tulossa tänään tai huomenna.

Kyllä vaan Zorro meidät tunsi, ihanaa, ja muisti vanhat paikatkin, piti tarkastaa mitä herkkuja oli "pentulassa". Muisti muut koiratkin, ei ollut moksiskaan kun ne haukkuivat. Arskan kitaan yritti työntää nenänsä jne. Totoron Zorro kyllä sit sai herpaantumaan yrittämällä hyppiä Totoron selkään, kurinpalautushan siitä tuli ja sen jälkeen Totoro näytti vähintäinkin loukkaantuneelta. Selkeesti ei ymmärtänyt ollenkaan, että HÄNEN pentunsa tolleen käy asettamaan HÄNEN arvovaltansa kyseenalaseks.

Tänään päivä menikin sitten tätini luona, hän kun kutsui meidät luokseen lounaalle. Aamulla kömmin kuuden aikaan tuuppaamaan ohrapuuron takkauuniin, sit takasin unten maille. Keskimmäinen ja vävypoika tulivat aamupuurolle ja meiltä lähdettiin tätini tykö. Kummasti aika vierähti, olin aatellut, että ollaan joku reilu pari tuntia, loppusaldo oli rapiat neljä tuntia.

Lintujen ruokintapaikallani käy vilske. Uusia lajipongauksia laudalla (näin talvisaikaan) ovat pyrstötiainen ja vieherpeippo. Pyrstötiaisia oli pieni lauma, ehkäs alle 10 kpl, mut viherpeippoja oli hirmuinen lössi, varmaan kolmekymmentä. Nyt oon onnistunut pongaamaan myös hömötiaisia, mut niitä nyt on ollut aiempinakin vuosina. Sit nää tavan tali- ja sinitiaiset tietty, niitä riittää vaikka kuin. Vielä yks tikka ja kaks mustarastasta.

Viikonloppuna oli tarkotus ottaa Tiukusta 1v-kuvia, mut se nyt sitten jäi kun päivänvalon aika meni muihin puuhiin. Toivottavasti sää ois tiistaina hyvä, siis valoa tarpeeks, niin sais kuvat otettua. Huomisen, oikean synttäripäivän, varaan en voi kuvausta laskea, mulla on itellä menoja duunin jälkeen, joten lienee pimeetä kun kotiudun. Ja sisällä ei Tiukun kokosta enää "mahdu" kuvaamaan, alkaa olla niin ja näin Gretakin kanssa.

Vaan nyt jos menis nukkumaan, niin heräis ehkäs pirteenä uuteen viikkoon... ehkä. Tuulensuoja toivottaa kaikille levollisia yöunia.

Ei kommentteja: