tiistaina, marraskuuta 11, 2008

Gondoli vaan uupuu


Sitä ei enää tartte matkata kauas, että pääsee Venetsiaan, riittää kun avaa ulko-oven, siitä alkaa kanava kohti porttia. Mut gondoli puuttuu, joten on kahlattava, ei kyllä oo kahluusaappaitakaan, joten paljaat jalat crocs-jäljitelmiin.

Se on näppärää tossa vesimäärässä, että jos sattuu astumaan koirankakkaan pihalla, niin sen kun vaan vähän huljuttelee kenkää ja se on puhdas. Niin ja pentulassa likaantuneet jalatkin huuhtoutuu vaikka postilaatikolla käydessä. Vanha kansa tosin sanoo, että jos kävelee kuralätäköissä paljain jaloin, niin saa variksenvarpaat... niitä ootellessa.

Nurmikolla (ai millä nurmikolla) vois harrastaa mutapainia tai suojalkapalloa, miksei siinä vois ottaa myös mutakylpyjä. Koirat on aina puoleen kylkeen saven peitossa kun vaan käyvätkin pihalla edes kääntymässä. Lattioita kattoessa ei ihan het uskois, että eilen pestiin ja höyrytettiin paikat mahapöpöjen tuhoamiseks. Lähinnä näyttää, ettei täällä kukaan oo luutunnu lattioita miesmuistiin.

Tunnustan rehellisesti: en tänään raatsinut viedä ees pentuja pihalle kun yks kerrallaan, ois pian joku päässy hukkumaan mun huomaamatta, vaikka voihan se olla, että osaavat kaikki uida leonkerpeleitä kun ovat. Omat koirat ei oo olleet todellakaan innokkaita ulkoilemaan, mut eipä täällä nyt oo olleetkaan kotona kun "länderivanhukset", Muru-mamma ja Tiuku, pojat oli töissä... siitä ehkäs sit joskus myöhemmin lisää.

Väsytys on melkonen taas vaihteeks. Toi ripuliviikonloppu imi mehut. Ois ihan taivaallista päästä nukkumaan yks yö pitkään ja hartaasti, vaikka 10 tuntia, ois taas akut ladattu pitkäks aikaa. No ehkä sit joulukuussa, ehkä. Ja täytyy olla tyytyväinen, että saa kuitenkin nukkua sellasen kuus tuntia yössä ja ihan yhtä soittoa, että ei kun tarjoilemaan pennuille iltapala, että sit kanssa ehtii nukkua sen kuus tuntia.

Tuulensuoja toivottaa kaikille hyvää yötä ja kuivempia aikoja.

Ei kommentteja: