lauantaina, heinäkuuta 05, 2008

Terveiset näyttelystä


Perjantai mennä hurahti, enpä koneelle kerennyt. Duunista menin suoraan Nlaan huollattamaan kynteni. Sain irronneen tilalle uuden kynnen ja nyt on taas 10 kaunista, eikä yhtään rumaa. Ens viikolla on ihan pakko käydä ostamassa itelleen läpinäkyvä kynsilakka, siis ihan pakko. Voisin kyllä ostaa jotain värillistäkin...

Kotiin tulin melkeen yhtä aikaa keskimmäisen ja miehensä kanssa. Juotiin siinä sitten vävyn synttärisumpit ihan tälleen näin etukäteen varottamatta, tosin juhlakalu toikin omat kaakut mukanaan ja me täydennettiin pakkasesta. Loppuillan ohjelmassa oli kyläreissu. Kun kyliltä kotiuduttiin, niin pitikin jo nukkumaan, aamulla kun oli aikanen herätys, lupasin nimittäin viedä nuorimmaisen duuniin puol kasiks.

Tänään lähdettiin sitten näytelmiin, tosin startattiin vasta vähän ennen puolta päivää. Yhdessä kohti ajettiin vähän harhaan, onneks ei tullut pitkä lenkki, ja Oripäässä oltiin vähän ennen puolta yhtä. Mukana ei ollut ensimmäistäkään koiraa ja paikan päällä nähtiin ihan vaan muutama, tosin se sonnien arvostelu kyllä kuulosti aika lailla koiranäyttelyarvostelulta, visiteerattiin nimittäin Okra2008-maatalousnäyttelyssä.

Siitä onkin muutama vuosi kun on viimeks maatalousnäyttelyssä oltu. Aikoinaan oltiin oikeestaan joka vuosi. Vähän oli homma erilaista kun jokunen vuosi sitten; eläimiä oli pal vähemmän samoin käsityöjuttuja ja koneet oli isompia. Muuten oli entinen meno; ystävällisiä ihmisiä, monipuolisesti nähtävää, toimivat parkkijärjestelyt ja hyvää ruokaa kohtuuhinnalla. Kyllä kannatti käydä, vaikkei kotiintuomisina pal tavaraa ollutkaan; valkosipuleita erilaisissa marinadeissa, mokkahunajaa, pihajalkineet KePolle ja mulle, Maaseudun tulevaisuus ja kotimatkalla ostetut tilaviinit.

Sää oli hieno, oli sitä ollut kotonakin. Kotona oli pyykit kuivaneet, reisussa on naama saanut hippasen aurinkoa. Jalat on ihan poikki paljosta kävelemisestä ja jano vaikuttaa krooniselta (tuli juotua liian vähän, tunnustan), mutta fiilarit on hyvät. Tähän kun päälle vetäsee kunnon yöunet, niin huomenna on elämänsä kunnossa.

Uuni on paistellut safkat, joten lähen tästä aterioimaan ja ruokkimaan koirat. Tuulensuoja toivottaa kaikille mitä parhainta lauantai-iltaa.

Ei kommentteja: