keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Antsakuuria pukkaa


Enää yks herätys ennen lomaa, ah autuutta, sais nyt vaan päätettyä, että pitäiskö sitä lomaa sit viikon, kaks, kolme vai kaikki neljä. Toisaalta tekis ihan älyttömästi mieli unohtaa duunijutut neljäks viikoks (tai pitemmäkskin aikaa, jos se vaan ois mahdollista), vaan sit kun niitä murusia toivottavasti syntyy joskus tän vuoden puolella, niin ois mukavaa pitää siinäkin kohti lomaa tai siis, ettei tarttis kaikkee "mammalomaa" palkattomana pitää. Huomenna ehkä ois syytä tietää mitä tekee, että osaa naputella poissaoloviestit duunin luuriin ja sähöpostiin. Että vielä on kokonainen yö ja vähän päivää aikaa miettiä.

Niin siinä sitten kävi, että tänään oli vietävä Aasa eläinlääkärin pakeille aivastelu kun ei ota loppuakseen, kuumetta oli asteen verran, räkä valuu suoranaan eikä henki kulje nenän kautta. Aasa tutkittiin ja verinäyte otettiin ja sen perusteella diagnoosi; viruksen aiheuttama tulehdus... joku sellanen ihmisten flunssan tapanen (KePollakin on samat oireet) tai jotain sinnepäin. Varoiksi kuitenkin antibioottikuuri, jonka lisäks höyryhengitystä ja jotkut punasenkolmionnuhapillerit. Noita viime mainittuja tulee antaa vaan jos on ihan pakko, ne onkin joku ihmisten valmiste. Just tällä hetkellä näyttäis, ettei niitä ehkä tarvita.

Aasalta otti vähän toipua lekurireissusta ja on lähinnä nukkunut. Vasta vähän aikaa sitten lähti pikkasen liikkeelle ja söikin vähän. Vesi onneks maistuu, jopa tuo, jossa on Osmosal-jauhetta.

Totoron silmä on jo ihan normaalin näkönen ja Totoro on äärimmäisen kyllästynyt tippojen laittamiseen, tossa joku aika sitten Totoro hiipi pöydän alle kun näki mun ottavan tippapullon, varovasti sitten kurkki pöytäliinan alta, että joko se paha pullo meni pois. No kukapa ei ois kyllästynyt jos viis kertaa päivässä pitäis tiputella, vaan eihän tässä nyt enää oo kun sellanen 8-12 päivää. Siis voi kiesus mikä urakka, taidanpa olla perikyllästynyt itekin ennen kun kuuri on ohi. Tietty jos noin hyvin toipuminen jatkuu, niin 10 päivän kuuri riittää, ohje kun oli 10-14 päivää.

Loppujengi on ihan normaalin olosia, vaan eikös se niin oo, että nuoret (Totoro) ja vanhat (Aasa) sairastuu helpoiten ja poikkeus (Tiuku) vahvistaa säännön.

Nyt lähen kasailemaan vähän kamoja, ettei jää viime tippaan, perjantai nimittäin lähestyy ja Oulu kutsuu...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä teillä nyt kuuria pukkaa! Koettakaapas parantua siellä.
Paranemista nuhanenille sekä silmäpuolille ja hauskaa Oulun-reissua! toivottavat Eeva ja karvakorvat