maanantaina, syyskuuta 24, 2007

Viikonloppupäiväkirja


Oon nykyään aika laiska kirjottamaan viikonloppusin, oon oikeestaan aika laiska istumaan koneellakaan nykyään, ei vaan jaksa, on muutakin tekemistä. Alottelin siis tätäkin tekstiä jo perjantaina, kirjotin ripauksen, lauantaina en ees sitä ripausta, mutta sunnuntaina sitten vähän lisää. Taidan julkasta kaiken yhtenä hötäkkänä näin maanantain kunniaks.

Perjantai:

Ihana fiilis: perjantai ja vapaa viikonloppu edessä. Ihan mahtavaa.

Aamulla väsytti ihan älyttömästi, eikä nousemista yhtään helpottanut se, että unilämpöinen Totoro nukkui kiinni meikäläisessä, poski poskeani vasten, Arska oli tiivistynyt mun jalkoihini ja Viivikin oli kiinni ihan iholla. Jotenkin se tuntu niin ihanalta ja rantouttavalta kun unilämpöiset, rennot länderit tuhisivat siinä vieressä, KePo oli jo maailmalla. Jonkun muun mielestä koirat punkassa tietty vois tuntua ällöttävältä tai jotain muuta sellasta, mutta mä nautin "karvakakaroideni" läheisyydestä.

Tänään oli tietty kauppapäivä kun on viikonloppu edessä. Olin jo haudannut ajatuksen oikeasta verijäljestä huomenna kun en taas herännyt ajoissa hankkimaan tarpeellista kalustoa, vaan paikallinenta putiikki, Isokangas, yllätti ja siellä olikin pakastettua naudan verta, jess. Ostin sitten jäljen päähän naudan jauhelihaa, eiköhän ne toisiaan täydennä ja ole koirankin mielestä loogisia.

Kotihommat jäi tältä päivältä, jotenkin tuntu niin ihanalta vaan olla ja nauttia siitä, ettei mikään aikataulu paina päälle.

Lauantai:

Lauantaina oli kello soimassa, ei kuitenkaan kuudelta, vaan vasta puol ysin aikaan. Siitä vähitellen ilman kiirettä liikkeelle. KePo jätettiin kotio päivystämään ja vanhimmaisen kanssa pakattiin Pipuliina ja Totoro pakuun, suunta kohti Nlaa ja Musti&Mirrin 1-vuotiskekkereitä. Kovin pal ei innostuttu shoppailemaan, vähän herkkuja koirille, Pipuliina sai hienon toppatakin, Totoro uudet valjaat kun pentumallit alkaa olla jo vähän... no pentumallit. Säkki ruokaa vielä ja keula kotia kohti.

Yhdentoista aikaan oli sitten kasvateille harrasteverijälkeä ja vähän muutakin jälkeä, siis vähän oppia siitä miten tehdään "oikeaoppinen" jälki ja miten tehdään verijälki. Teorian jälkeen tein verijäljet, ihan vaan tohon meitin omaan mettään, ja ne sitten ajettiin. Hauskaa oli, vaikka sää ois voinut olla hippasen perempi. Kun sitten "vieraat" olivat lähteneet, koitti omille koirille kunnon virikkeistämishetki: patistin koko lauman tutkimaan ajettuja verijälkiä ja hyvän tovin karvakorvat pöpelikössä kolusivatkin.

Takan päätin lämmittää vaan se olikin sitten helpommin sanottu kun tehty. Takassa oli sytykettä ihan kivasti, puut vaan sekaan ja tulta perään. Pelti kunnolla auki, kun sää ei ollut lämmitystä ajatellen paras mahdollinen ja alaluukkukin apposen auki. Tarjosin vähän happea myös luukun ilma-aukoista. Vaan takka oli päättänyt, ettei ole sopiva päivä lämmitykseen, eikä ainakaan työntää savua ulos, parempi, että se tulee sisälle. Niinpä sitä tuli: peltiaukon raoista, uuniluukun raoista, leivinuunin kautta, alaluukun kautta ja lopulta jopa hormin nuohousluukuista. Yritin polttaa sanomalehteä hormissakin, tuloksetta, tuli nimittäin sammu, niin kova oli matalapaine. Kaikki ikkunat, ovet ja räppänät selälleen, ettei tukehduttu savuun. Onneks oli lämmin ilma. Lopulta sain "matalapainetulpan" pois piipusta ja homma lähti toimimaan.

Iltapäivä ja ilta menikin sitten kaikkia kotihommia tehdessä, niitä, jotka viime aikoina on pahasti ruuhkautuneet. Tiskit, tiskikone, apupöydät, pyykit jne. Illalla viimein korkkasin keskiviikkona haaveilemani punkkupullon, en kuitenkaan ehtinyt kirjaa korkata, se jäi toiseen kertaan.

Sunnuntai:

Sunnuntaissa jo, viikonloppu loppusuoralla. Onkin ollut ihanan rentouttavaa ja nyt tuntuu jopa siltä, että akut on ladattu, ne omat meinaan.

Sunnuntaiaamun vietin nukkuen, kello oli jo melkeen puolessa päivässä kun lopulta oltiin aamupalalla. Tuntupa hyvältä välillä nukkua ihan niin pitkään kun huvitti. Ens viikonloppuna onkin sitten herätys taas molempina päivinä ihmisten ajoissa kun ollaan Hyvinkäällä lauantaina pentunäyttelyssä ja sunnuntaina SSKY:n päänäyttelyssä.

Päivä meni pyykkien kanssa, niitä riitti, vaikka eilenkin niitten kanssa touhusin, mutta nyt se osasto alkaa olla kunnossa ja pyykkikorissa ei enää kovin montaa likasta vaatetta nökötä. Oon ehtinyt pestä jopa koirien punkkavermeitä ja sohvilla olevia mattoja.

Koirat on autelleen pihatöissä ja sisätöissäkin. Erityisen ihanaa niitten mielestä oli lauantain savutupa, pääsi taas juoksemaan sisään ja ulos ihan vapaasti, just kun kesäaikaan konsaan, rapasin tassuin, ja koko sen ajan kun yritin saada savun kämpästä ulos ja vielä vähän sen jälkeenkin, että kaikki oli varmasti kunnolla tuuletettu. Erityisen raivostuttavaa koirista oli kun joutuivat olemaan sisällä kun KePo ajo ruohot, piti vähän väliä haukkua ja ryntäillä ovelle. Vaan raivostuttavaa se ruohojen ajaminen oli Murunkin mielestä, joka sentään sai olla ulkona, mutta tarhassa, hirmuinen haukku vaan kuulu aina kun KePo kaahas vähän lähempää tarhaa.

Siinäpä viikonlopun riennot lyhykäisyydessään. Vähän harmitti kun en sunnuntaina tajunnut ottaa ulkona kuvia koirista, sää ois ollut ihan hyvä, aurinko paisto ja puissa alkaa olla ruskan värit, siis niissä, joista ei perjantai-lauantai -yön tuulessa lehdet tippuneet, meinaan tuomesta tuli sen yön kuluessa täysin lehdetön, aika monesta koivusta myös.

Ja hei, älkää unohtako klikata hyvän asian vuoksi, älkää unohtako metsää.

Ei kommentteja: