keskiviikkona, syyskuuta 19, 2007

Harrastamisen ihanuus vai ahnehtimisen kirous


Nuorimmainen sano aamulla, ettei saanut millään lakkamäärällä ja yrittämisellä yhtä kuohkeeta kampausta kun mitä mulla oli... meillä on ehkä vähän toisenlainen hiusmaku, oisin ihan mieluusti valinnut itelleni sen vähemmän kuohkeen, mutta sain tän:


Mä oon oikeestaan aika tyytyväinen kun tää syksyn koirakurssirytäkkä on ohi, jotenkin nimittäin tuntuu olevan aina kiire johonkin suuntaan: tiistaina koiratanssi ja näyttelytreeni, keskiviikkona pentukurssi ja torstaina PK-jälki. Jokainen sessio nielee pari tuntia aikaa plus matkat päälle. Tiistaina matkohin menee "vaan" joku puol tuntia tai nelkyt minuuttia, keskiviikkona ja torstaina tunnin verran ja jälkitreeniin saattaa huveta enemmän kun kaks tuntia, sehän riippuu niin monesta jutusta, ei sitä voi etukäteen niin tarkkaan suunnitella, että olis minuuttiaikataulu.

Ite oon tietty kurssiohjelman valinnut ja sitten haalinut siihen päälle vielä muitakin tekemisiä, etten tästä ketään voi syyttää, korkeentaan kiittää perhettä kärsivällisyydestä, enkä syytä itteänikään, ja kohtahan tää loppuu, pari viikkoo enää, ja sitten jää pelkästään tiistain rupeama ja luulen, että se päättyy Cellon osalta kun eilen ostamani "sarjalippu" on käytetty loppuun. Vähän epäilen, ettei talvisäät ole Cellolle ihan sopivia, tulee vilu ja silleen. Treenataan kotona homma järjestykseen ja jatketaan keväällä. Tarvinkin ite aikaa työstää käskyt ja pistää ne aivoissa oikeisiin lokeroihin, nyt ne menee toisinaan ihan sekasin, eikä Cello voi millään tietää, että pyöri tarkottaa tänään tota ja huomenna sitä ja ylihuomenna ihan jotain muuta. Hiotaan nää opitut talven aikana ja erityisesti tää hiominen on tarpeen mulle.

Totorolle on nyt tuo näyttelytreeni ja pentukurssin viimeset kerrat. Sen jälkeen vois kokeilla miten sujuu "pentutoko" ja sitten taitaa Totorokin jäädä tauolle, ellei inhimillisen matkan päästä löydy jotain sisätiloissa tapahtuvaa koulutusta. Katotaan sitten keväällä Totorollekin jotain sopivaa, jos vaikka joskus tottiskisoihin päästäis, se lienee enemmän meikäläisen viitseliäisyydestä kiinni kun mistään muusta. Tai ehkä joku BH-koe.... Siinähän sitä ois tavotetta kerrakseen. Mökön, edesmenneen leonkerpeleen kanssa, sitä harkittiin, muttei koskaan päästy jalostustarkastusta pitemmälle, tosin siinäkin oli tottisosuus ja aika pal samoja juttuja kun BH:ssa, hippasen kepeempänä versiona vaan.


Tässä Mökö, ekaks vaan poseeraa ja tokassa kuvassa jalostustarkastuksessa ulkomuoto-osiossa tuomarin syynättävänä.

Heinäkuun loppupuolella naputtelinkin tänne, kuin oon jäänyt koukkuun nettikirppiksiin ja kirppisten nettisivuille. No vähitellen riippuvuus hellittää, ei sen takia, ettenkö vois ostaa kirjoja ihan loputtomiin, vaan kun tila loppuu ja sarjat täyttyy elikkä kun kaks Angelika-kirjaa vielä löytää tiensä luokseni (kuun lopussa), niin sarja on täynnä. Robert Jordanin Ajan pyörä -sarjasta mulla on nyt kaikki tähän mennessä suomennetut osat, yks osa tosin pokkarina, että on vielä etittävä ko. kirja "kunnon kirjana". Siinä sivussa tuli hankittua jotain Holdstockia ja vanhimmaiselle nippu Kingejä... Seuraavaks täytyy ryhtyä lukemaan.

Ootan kyllä viikonloppua, ei juur mitään ohjelmaaa, paitsi harrastejälki omille kasvateille ja Nlan Musti&Mirri -liikkeen 1v-riehassakin ois kiva käydä. Täytyy varmaan raahata jäljelle tulevat Nlaan jos mielii ehtiä sinne, sattuu meinaan pahasti päällekkäin. Mutta siis, ei pal mitään tekemistä, joten vois vaikka... pestä pyykkiä, luututa lattiat, pyyhkiä pölyt, siivota keittiön tiskipöydän ja apparin, laittaa ruokaa, nyppiä Aasan ja Viivin turkkeja, siistiä Arskan made-by-fiskars -lookin, jne. jne. jne... aion kyllä ehtiä istua takamukselleni ja korkata hyvän kirjan, ehkä vois lauantaina korkata jotain muutakin ja sitten vaan nauttien olosta ja elosta, vaikka sitten kaaos ei tasottuskaan.

Tänään oli Totoron pentukurssi. Sää oli eilistä huomattavasti parempi, joten oli suorastaan nautinto kursseilla. Tänään tutustuttiin agiesteen tapaisiin; sillä aikaa kun toinen puoli ryhmästä oli esteillä, niin toinen tutustui aktivointileluihin, niihin puisiin sellaisiin, mitä niitä nyt olikaan; Dog Brick, Dog Spinny, Dog Smart jne. Totoro kiipeili edestakaisin myös yhden sellaisenkin esteen, jossa oli puiset portaa molemmissa päissä ja väli kuljettiin paria lautaa pitkin. Liittyy varmaan pelastuskoirajuttuihin. Lisäksi opeteltiin seis-sanaa, seikkailtiin ihmisryhmässä, kutsuttiin luo... siinä kai ne tärkeimmät. Tavattiin myös useempi hevonen ja lopuksi lenkkeiltiin tietty ja pennut painoivat pitkin polkua muta roiskuen. Osansa savikylvyistä saivat paitsi koirat niin myös kaksjalkojen lahkeet.

Nyt vois jo harkita nukkumaan menemistä, sen verran toi raitis ilma uuvuttaa, joten Tuulensuoja toivottaa hyvää yötä.

Ei kommentteja: