tiistaina, syyskuuta 11, 2007

Lisää jälkikulmia


Tänä aamuna satuin johonkin sopivaan koloon liikenteessä, Porintie oli melkeen tyhjää täynnä. Ajelin samaa syssyä motaria Ämmässuon liittymään asti, vaikka olin pakulla liikenteessä ja sillä en aamuruuhkassa motarille yleensä mee suin surminkaan kun suurin sallittu pakulle on 100, joten sillä ei pal laillisesti ohitella hitaampia kuten rekkoja, ellei halua tukkia koko liikennettä. Vaihtoehdot on siis joko ajaa 80 tai ylittää aika ajoin ajoneuvokohtanen. Tosin en ymmärrä minkä takia pakulla ei saa ajaa yli sataa motarilla, ajo-ominaisuudet kun on ihan henkilöautoon verrattavat ja näkyvyys pal parempi sieltä vähän korkeemmalta kun takamus tien pintaa raapien.

Se oli sitten taas pariton tiistai, joten ei koiratanssia. Oon tosin saanut järkättyä asiat, vai pitäiskö sanoa, että vanhimmainen on järkännyt asiansa..., no kuitenkin siinä jamassa ollaan, että jatkossa kursseilu onnistuu joka tiistai ja ens viikollahan se jo alkaa Totoron näyttelykoulutuskin, joten onkin yhtä kurssia toi tiistai-ilta.

Tänään tein uuden jäljen Arskalle. Tein sen tohon pihametikköön ja jälkeen tuli kaks kulmaa, eka oikeelle, toka vasemmalle, että ihan oli oikeeoppinen jälki tällä kertaa. Pituutta ei paljoo ollut, kun tarkotus oli keskittyä kulmiin. En antanut jäljen vanheta kovin kauaa, ehkä sellasen 20 minuuttia, sitten lähdettiin Arskan kanssa ajamaan. Tänään puin Arskalle jälkivaljaat ja kytkin ihan taluttimeenkin. Vähän Arska oli ihmeissään kun ei mentykään autoon, mutta pompotteli perässäni metikköön. Startti oli hippasen tahmee, mutta lopulta lähti jäljelle. Eka kulma kuitenkin meni joltisen sössien, toka jo paremmin. Päätavote saavutettiin: Arska ymmärsi, että kotipihassakin voi jäljestää. Ehkä ne kulmatkin alkaa pikkuhiljaa Arskalle aueta. Tuntuu vaan, että "apumakkarat" häiritsee Arskaa jotenkin, menee namin etsinnäks siinä kohti. Täytyy varmaan kokeilla seuraavat kulmat ilman makkaraa.

Muuten ilta sitten karkasikin käsistä jonnekin, en oikeen tiedä minne. Tai no tunnustetaan; innostuin surffailemaan pitkin poikin ja tutkailemaan syksyn verhomuotia... Siitä sitten ajauduin ihailemaan kaapistoja, huonekaluja, tauluja jne. Vois kai sitä aikansa paremminkin käyttää, luulisin, tai ainakin kukkaroystävällisemmin, sillä tilasin lopulta makkariin uuden pimennysrullaverhon, sellasen, jonka kanssa saa tuuletusikkunan auki, nykyinen on liian levee, sekä "pimennyskangasta" olevat sivuverhot ja sen lisäks piti tietty tilata yks lakanasetti kun se oli niin ihq ja syksyn kunniaks sellanen tosi sulonen kynttilälyhty ja vielä yks joululahjakin...

Ei kommentteja: