sunnuntaina, syyskuuta 09, 2012

On tullut jo syys

Kyllä vaan on kesä jo taa jäänyttä elämää ja syksy hyvässä menossa, taitaa talvikin kolkutella ovella... Ei kai tätä ihan ensilumeks voi sanoa, muttei pal puutukaan.Itellä olo on sellanen, että tekis melkeen mieli kaivautua jonnekin nukkumaan talviunta, heräis sit joskus maaliskuulla kun kesästä on jo aavistus jossain mielen sopukoissa. Koiratkaan ei enää viihdy pihalla tuntikausia koskapa nurmikko on märkää ja kylmää, avoimet ovet on nekin siis taa jäänyttä elämää ihan jo senkin takia, puhumattakaan siitä, että ulkoa tulee kylmää sisälle...

Varsinaista lämmityskautta ei olla vielä alotettu, ei jauha lämpöilmapumppu eikä takka lämpiä säännöllisesti, mutta vähän esimakua tulevasta saatiin kun tänään hippasen lämmitin takkahuoneen kivikasaa, jotta tuo tottuu kesän tauon jälkeen lämpöön.

Ja länderit nautti...
Totoro, Hedda ja Cello

paitsi Frida, joka ei vieläkään oikein ymmärrä takan eessä makoilun nautinnollisuutta.

Ruuan päälle Frida kyllä ymmärtää. Tässä yrittää näyttää nälkään nääntyvältä, josko sillä ruoka-aika aikaistuis tunnin tai pari tai ehkä sitä vaikka ylimääräsen annoksen sais kun tarpeeks hyvin osais näytellä.1 kommentti:

Welmuset kirjoitti...

No kun ei meillä ollu sitä takkaa niin mitenkä se Frida sen päälle mtiään ymmärtäisi :0) ja kuten kasvattajasta näkyy niin ruoka - sen päälle on ymmärretty aina !