perjantaina, elokuuta 26, 2011

Perjantai

Klo 6.20

Tirsat venähti koko yön mittasiks, jos ette arvanneet. Osan yötä nukuin hyvin, osan yötä en kovin hyvin ja tulipa pariin otteeseen valvottuakin tovi. Unta pollaan yhtä kaikki. Vanhimmaisella ei tainnut olla ihan yhtä aivoisaa, koskapa Hedda ei ole nukkunut ihan hirmuisen hyvin...

Nyt täällä jo läähättää sentään synnyttäjä, eikä muu porukka, ja petailuakin alkaa olla. Lämpö, ainakin näyttäisi siltä, että lähtee vähän nousuun, joten jonkusen tunnin sisään saattais jotain ehkä jo tapahtuakin, joten pitäis kai käydä keittämässä sumppia, et ois mitä jois kun meillä on tavallaan yhen vaje synnytyshenkilökunnassa: keittiötyyppi uupuu.

Joo, mun mielestä ihannemäärä synnytykseen osallistujia on kolme. Kaks kätilöi ja yks keittää sumppia, paistaa pizzaa, tuo sitä, vie tota ja käyttää muita koiria ulkona. Vaan eiköhän me kahdellakin selvitä, on sitä ennenkin selvitty ja vielä niin, että oon ollut ainoo kätilöimään kykenevä ja apuna on ollut vaan kirjuri.

Jatkamme siis odottelua.


Klo 8.59

Tää on yks ehkä hitainpia synnytyksiä ikinä... W-pentueen syntymä vois melkeen vetää tälle vertoja, mut sekin kesti vaan reilun vuorokauden kaikkineen. Heddalla on nyt silkkaa avautumisvaihetta kestänyt jo kohta vuorokauden, eikä näytä kiirettä olevan. Että jos aamulla läähätti ja vähän petaskin, niin nyt vetää sikeitä. Koko pentuprojektin ehkä puisevin vaihe on just tää: synnytyksen avautumisvaihe.

Päätän raporttini tällä erää tähän ja meen keksimään jotain tekemistä, kuluu aika sukkelammin.


Klo 11.25

Ei, ei, ei täällä mitään tapahdu. Tai joo, siivosin jääkaappia, keitin sumppia, vein roskat, ryystettiin vanhimmaisen kanssa sumppia, siirsin kerpeleet tarhaan, täytin niitten vesikupin, laitoin koirien ruuat tekeytymään (jos vaikka ois illalla kiire), käytin viisikon ulkona, luin kirjaa...

Ja siis kaikkihan haluis olla takkiksessa...

No nyt oven suussa makaa kyllä Arska, joten muilla ei oo asiaa lähimainkaan, vanha äijä kyllä pitää huolen, ettei synnyttäjiä häiritä. Fridan mielestä tää on aikasen kummaa, muut taitaa jo tietää mikä on homman nimi.

Lämmöt oli vähän taas nousseet, vaikkei ne normissa oo vieläkään, mut ehkä toivoa on, jopa ennen syyskuuta.


Klo 13.40

Lämmöt sahaa; nousee vähän, seuraavalla mittauksella mennään taas alas, sit taas vähän ylös ja vähän alas. Joo, kyllä tää menee täyspitkän kaavan mukaan, ei lyhyestä kaavasta tietoakaan.

Vahti-Arska


Ulkoiltu on

ja vähän juotu. Kohta pitää ehkäs antaa vähän NutriPlussaa, että jaksaa. Me tankattiin vanhimmaisen kanssa pizzaa ja colaa. Nyt vois ottaa vaikka sumppia...
Klo 17.05

odottavan aika on toooooosiiiiii pitkä. Nyt lämmöt on lakanneet sahaamasta (ainakin siltä vaikuttais just nyt) ja lähteneet nousuun, mut nouseevatpa tooooooosiiiiiii hitaasti.

Rouva petailee osa 1


Rouva petailee osa 2Klo 20.20

Mitään ei tapahdu edelleenkään... tai joo, vähän läähätystä, vähän petausta, muttei mitään tosimielellä. Välillä arvon rouva vetää sikeitä kaikessa rauhassa. Lämpökäyriä oon jo alkanut epäillä kaikesta huolimatta. Toisaalta enskertalaisen avautumisvaihe voi olla pitkä taival ja vastahan Hedda oikeestaan tänään on ton läähättelyn alottanut, vaikka levoton viime yönä olikin. Katellaan siis rauhassa yön yli ja jos mitään ei yön kuluessa tapahdu, niin konsultoidaan aamulla eläinlääkäriä.

Jos mitään ei ala tapahtua, niin tuskin näkyy päivityksiäkään ennen huomista. Synnytyssalista toivotamma iloista perjantaiehtoota!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja että osatkin hyvin kirjoitta!! Täällä töissä luen ääneen blogisi ja koko porukka seuraa tiiviisti, hymy suussa synnytyksen kulkua ja vaiheita. Kai ne pennut kuitenkin ennen joulua syntyvät!
Tsemppiä koko porukalle!
t. Tania

Adeina kirjoitti...

Odottelu on niin tylsääääää...
Veikkaan, että joku pentu kummsikin syntyy ennenkuin pääsen töistä eli ennen ilta kymmentä. Vaikka eipä se mun tiistai veikkauskaan nappiin mennyt.
Tsemppiä synnytykseen!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten menee jännittämiseksi :O)
Tsemppiä! Toivottelee Voitto ja perhe

Pia kirjoitti...

Huh, jännää on! Mun veikkaus on myös, et ennen iltavuoron päättymistä ainakin yks pentu on synytynyt. Tsemppiä sinne koko porukalle!!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea synnytykseen:))
Meillä Carolinalla oli viime vuonna sama astutuspäivä kuin Heddalla tänä vuonna, ja pennut syntyivät 29.8. Toivotaan, että kaikki menee hyvin, tsemppiä teille sinne pentulaan:))

t.Ryti-pappa perheineen