torstaina, kesäkuuta 23, 2011

Riksun näytelmät

Kuten aika monena vuonna, niin tänäkin vuonna, olin tietty puukannut näyttelyn kasvattitapaamisen jälkeiseen päivään. En kuitenkaan kerpeleille, niitten turkit kun ois pitänyt ehtiä huoltaa jossain välissä ja se ois ollut hippasen tuhoon tuomittua, vaan ländereille. Matkaan lähtivät Frida ja pitkän näyttelytauon jälkeen Hedda.

Heddalla on tosiaan ollut aika iso pöytäongelma, mutta koska viime ell-reissu meni niin mutkattomasti, niin päätin ilmoittaa Heddan näyttelyyn ja miestuomarille, koska naiset on olleet Heddan mielestä pelottavampia kuin miehet. Lisäksi päätettiin, että vanhimmainen handlaa Heddan, minä Fridan.

Sää oli aurinkoinen ja löydettiin kehän ääreltä, ihan tuomariteltan takaa, tosi hyvä paikka ootella omaa vuoroa, siinä oli tilaa ja rauhallista, vähän kokeiltiin sitäkin kuin koirat seisoo ja ravaa. Se alko siinä ootellessa kuitenkin vähän huolettaa, että tuomari näytti arvostelevan koiran, liikkeitä lukuunottamatta, kokonaan pöydällä, ihan just sitä mitä länderi haluaa...

Frida meni kehään ensin. Pieni kierros ja pöydälle. Fridan kärsivällisyys alkoi repeillä jo pään mittasuhteita mitottaessa, niitä kun kanssa mitottiin, sormet siitä siihen ja sitten siitä siihen ja siitä siihen jne. Siinä kohti kun oli viimein hampaitten vuoro, niin Frida jo yritti venkoilla pois pöydältä, eikä helpotusta ollut luvassa, koska sit kopeloitiin koko koira ja tuntu, että läpi käytiin ihan joka sentti koiraa. Vielä kolmio ja EH (miten se sininen nauha niin kirpaseekin edelleen, vaikkei EH=Erittäin Hyvä, tosiaankaan ole huono arvostelu).

Seuraavana vuorossa Hedda. Jännäsin kyllä tosissaan, sillä Hedda joutui nyt ihan tosi testiin, miten on pöytäkäytös kehittynyt näyttelytauon aikana. Olihan se. Hedda kesti tosi hyvin kaiken kopeloinnin, ei kyllä seisonut mitenkään kauniisti, vaan selkä köyryssä ja takajalat harallaan, mutta seisoi ja seisoi ja seisoi. Ravasikin kauniisti. EH myös Heddalle.

Arvostelut oli aika ok, paitti etten allekirjota sitä, että Fridalla ois huono ylälinja (muuta kun siinä pöydällä venkoillessa tietty) tai huonot kulmaukset. Liikkeistä tuli Fridalle myös sanomista, mutten ihmettele, vaikka siis normaalisti Frida liikkuu hyvin, koskapa Friidu liikku kun puuhevonen, eikä takapotkua ollut lainkaan, kiitos sen, että riekku tapaamisessa Popedan kanssa ja vähän muittenkin ja toisinaan ihan vaan keskenään, joten tais olla lihakset ihan vähän kipeet...

Heddan ja vanhimmaisen tyylinäyte


Ei kommentteja: