tiistaina, kesäkuuta 21, 2011

Leonberginkoirien erikoisnäyttely

Jäljessä laahaa taas tääkin päiväkirja, ei voi mitään. Mut jos nyt jotain kuulumisia taas keräilis matkan varrelta. Alotetaan vaikka Viivistä. Uusi lääke sopi Viiville vallan mainiosti, mitä nyt Viivi, viimeseen pilleriin päästäessä, päätti, että syöminen kaks kertaa päivässä on vähintäinkin epäilyttävää ja vielä epälyttävämpää on saada maksapasteijaa aamuin illoin, joten ei suostunut nielemään kun pillerin, ja senkin pakolla, sillä seurauksella, että parin tunnin päästä oksensi lääkkeen lattialle... No se oli vika pilleri sitä kuuria ja rohina on poissa, joten olemme tyytyväisiä ja toivomme, että vaiva pysyy poissa.

Sit palataan ajassa taaksepäin ja kerpeleitten erkkariin, joka oli sunnuntaina 12.6.2011. Perjantai ja lauantai meni osin turkkien hoitohommissa eli pistettiin vanhimmaisen kanssa Muru ja Greta näyttelykuntoon, tai siis niin näyttelykuntoon kun nyt rapisevalla turkilla sai. Gretan turkki ei enää irronnut sitä tahtia kun aikasemmin, että josko ois kesäasuun siirtyminen nyt loppusuoralla, mut Murulta lähti karvaa sit senkin edestä. Toisaalta pönäkälle veteraanille (joo, en ole saanut Murua laitumaan) ohuempi turkki on ihan varmasti eduksi, ainakin näytelmissä, ei näytä niin pullukalle.

Siistityt missit oottamassa missikisoja

Miten niin juoksuset tyttelit ei saa sinne tulla??

Lähdettiin matkaan hyvissä ajoin, että ehditiin helteen alta perille, sitä kun ei ole ilmastointia tuossa meikäläisen kotterossa. Ajotus oli aika loistava, siis päivän lämpötiloja aatellen. Mukana oli telttakatos, joten leiri pystyyn. Päivä oli hehkuvan helteinen ja kävi kyllä Murun ja Gretan päälle. Greta kärsi selkeästi tummasta turkistaan, vaikka pidettiin, aina kun mahdollista, märkää ja kylmää pyyhettä molempien päällä, pyyhkeitä kun sentään älysin varata kylmälaukkuun eväitten ja kylmäkallejen seuraksi.Greta "pääsi" kehään ennen Murua, avoimessa luokassa kun on. Patsastelu ois voinut mennä paremmin, mut ei se nyt huonostikaan mennyt. Liikkuminen meni suorastaan hyvin. Tulos oli ERI, joka oli ihan loistava saavutus. Kilpailuluokassa Gretasta oli sitten jo puhti poissa, enkä saanut neitiä millään innostumaan juoksemisesta. En kyllä yhtään ihmettele, ei siinä helteessä mikään ihme. Lopputulos Gretan osalta AVK4.Muru esiintyi suorastaan loistavasti kun ottaa huomioon, että viimeksi on ollut kehässä 2005. Pönötti kun konkari konsaan ja ravas. Eikä tuomari sanonut mitään ylimääräsistä kiloista. Laatuarvostelusta ERI. Kilpailuluokassa helle kostautu sen verran, ettei liikkeet olleet enää ihan parhaasta päästä, tais mennä peitsillekin jossain kohti. Sijotus kuitenkin VEK3 ja SA kaupan päälle. PN-kisassa käytiin vaan kääntymässä.Muru osallistui myös kasvattajansa kasvattajaluokkaan ja meni sielläkin ihan prosti, mitä nyt ei enää olisi jaksanut juosta samaa tahtia kun nuoremmat. Siitä ei ilmeisesti kovin rokotettu, koska ryhmä oli paras kasvattajaryhmä.Parikisaankin olin kaksikon ilmoittanut, mistä näitä älykkäitä ideoita oikein pukkaakaan. Yllättävän hyvin esiintyminen lopulta meni kun ottaa huomioon, etten ikinä ole harjotellut kahden kerpeleen esittämistä yhtä aikaa, eikä Muru ja Greta ole esiintyneet koskaan yhtä aikaa. Greta oli pariluokassa jo ihan kanttuvei, joten Muru on toi vetreemmän näkönen otus...Näyttelypaikalla oli onneksi mahdollisuus käyttää koirat suihkussa, nimittäin autohan oli kuin pätsi ja kun ei sitä ilmastointia... Kasteltiin siis Muru ja Greta, mätettiin kaikki kylmälaukussa olleet kylmäkallet konttiin ja märät pyyhkeet siihen päälle ja sit menoks. Aika hemmetinmoinen oli kotimatka ei voi muuta sanoa, jossain kohti tuntu jo, että aivotkin kiehuu.

Erkkariin osallistuivat myös Gretan veljet Porthos ja Rölli. Erkkarissa otettuja kuvia kaikista (Muru, Greta, Porthos ja Rölli) on kotisivuilla koirien gallerioissa. Kiitos vanhimmaiselle nelikon kuvaamisesta!

Erikoisnäyttelyn täydelliset tulokset valokuvineen löytyvät LeoNetistä ja lisää kuvia näyttelystä Pirjo Kaunosen sivuilla.

Seuraavaksi yritän saada inspiksen kirjottaa kasvattitapaamisesta sekä Heddan ja Fridan Riksun keikasta. Se nyt tulkoon mainituksi jo tässä, että Heddan juoksu alkoi 15.6, joten odottelemme Juhannuslemmen leiskuvan.

Ei kommentteja: