sunnuntaina, syyskuuta 19, 2010

Rumpukurssi

Perjantai-ilta meni rumpukurssilla. Vaikka aiheena oli rummun valmistus, niin ihan ei menty mettään rumpupuita kaatamaan eikä sieltä sahan kautta kurssille vaan rumpukehikot oli valmiina, samoin nahat oli leikattu valmiiks, saatiin vaan valita itelle mieluinen rumpukehikon väri. Mun oli ihan pakko saada se mustikansininen, eikä siitä ainakaan tappelua syntynyt, että jos joku muukin siitä samasta haaveili, niin nopee söi sit hitaat.

Nahat liotettiin pehmeiks, aseteltiin kehikon päälle ja ommeltiin kiinni rumpukehikkoon. Tosin ihan se ei ollu sellasta perinteistä neulan suihkinaa, puukko oli apuna... Mietittiinkin vanhimmaisen kanssa, kun ajeltiin kohti kurssipaikkaa, että mitähän poliisi tykkäis kun tonkis käsilaukut, molemmilla oli siellä puukko, parsinneuloja ja lauantaina vielä kepakoitakin.

Siihen se perjantai-ilta sit melkeen menikin, rumpukalvon kiinnitykseen. Yöks jätettiin soittimet kuivamaan ja kotitehtävänä oli käydä ettimässä rumpupalikkaan sopiva kepakko mettästä.

Aamulla siis rämmittiin vanhimmaisen kanssa tuossa pihapöpelikössä ettimässä sopivia kepakoita. Se ei ollu niin helppoa kun ois voinut luulla, joskaan ei niin vaikeetakaan kun ois voinu kuvitella. Itelleni löysin hienon sinistyneen kapulan, sävysävyyn rummun kanssa, niin se vaan luonto järjestää. Vanhimmainenkin löys itelleen sopivan ja sit otettiin pari varakepakkoa, et jos joku ei ole itelleen kepakkoa löytänyt.

Lauantain ohjelmana oli tehdä rumpukapula, maalata rumpu ja rummutella. Sain kun sainkin sinistä villaa kapulani päälikerrokseen, joten kaikki sävysävyyn edelleen. Maalauksen jätin sikseen, halusin maalata rumpuni rauhassa kotona, idea oli kyllä kypsymässä pääkopassa valmiina, tai oikeastaan se kuvio oli jo valmiina siinä rumpukalvossa...

Koirien suhtautuminen rumpuihin on vaihdellu. Arska suorastaan tykkää rummusta ja rummutuksesta, Cellon mielestä rummut on aika kammottavia ja rummutus on ihan tosi ärsyttävää, Hedda hirvistyi ensin, mut sit kun totes, ettei vaaraa, niin ei oo enää välittänyt, Totoro yrittää aina tilaisuuden tullen mennä tekemään tuttavuutta rumpujen kanssa, muita ei oo juur rummut tai rummuttelut kiinnostaneet.

Tänään oon sit maalannut rummun. Annan asian vielä hautua tovin ennen kun rumpukalvo saa mehiläisvahakerroksen suojakseen, koska sitten maalausta ei voi enää mitenkään muutella. Ihan en oo tyytyväinen tohon rummun "taivasosuuteen", vaikka se periaatteessa on sellanen kun pitäiskin, mut jokin ei ihan oo kohillaan, ehkä se vielä kolahtaa ja sen pystyy muuttamaan... Muuten kuva on sellanen kun siitä tuli, koska se lopulta maalautui eri värein kun olin aatellut.

Muuten tää viikonloppu on menny lähinnä univelkoja kuitaten ja parista viime viikonlopusta toipuen. Pyykkiä sentään oon saanu pari koneellista pestyä, mut muuten on menny laiskottelun puolelle. Ens viikolla on ainakin siivottava vaatekaappi, sieltä putos osa hyllyistä pari viikkoo sitten ja nyt on hyllyt ja vaatteet sulassa sekamelskassa, enkä tietenkään löydä kaapista mitään, puhumattakaan riskistä, että kaikki kaapin sisältö kaatuu jonkun viattoman ohikulkijan päälle...

Ei kommentteja: