maanantaina, joulukuuta 29, 2008

Päättömien koirien päivä


Tänään oli eka joulun jälkeinen duunipäivä. Ihmeen pirteenä sitä kimpos punkasta ylös, joskaan sarastusvalo ei syttynyt, joku säätö oli jäänyt johonkin epäsopivaan asentoon kun käytin sarastusvaloa lukulamppuna sun muuta sellasta. Aivot oli päivän aika tahmassa, onneks ei ollu kiireitäkään.

Kuten näkyy tänään oli myös suuri päättömien koirien päivä...





No oikeesti siis yritettiin ottaa Gretasta 12-viikkoiskuvia, vanhimmainen koetti saada Gretan mahtumaan kuvaan ja meikä yritti saada Gretan seisomaan ees jotenkin, Greta puri mua sormeenkin kun luuli sormea namiks, ja Gretan naskalithan sit teki tosi kutaa (ei voi sattuu, ei tuu verta). Kuvaussession tulos oli vaihteleva ja kaikkineen ihan hyvä, vaikka vanhimmainen uhkaskin irtisanoutua kameranaisen toimesta.

Kohta on kyllä ryhdyttävä kuvaamaan "virallisia" otoksia pihalla, sisältä ei tahdo enää löytyä tarpeeksi laajaa tilaa, että hurjaa vauhtia kasvavasta Gretasta pääsisi niin kauas, että pääkin mahtuu kuvaan mukaan. Ai niin ja tän päivän kuvasadon parhaimmisto on jo Gretan kuvagalleriassa. Jatkossa siirrytään ottamaan "viralliset synttärikuvat" kerran kuussa, joku raja kai tässäkin puuhassa, vai?

Meillä lapset on jo oppineet, että jos äidillä on kädessään joku epämääränen paperi, jossa on outoja piirroksia, viivoja ja kaaria sun muuta epäselvää tuherrusta, niin kannattaa ryhtyä varovaiseks, se kun tarkottaa, että suuri sisustusvisio on iskenyt. KePo on taas huomannut, että jos istun miettivä ilme kasvoillani soffalla ja tuijottelen seiniä, se tarkottaa ihan samaa. Tällä kertaa vanhimmainen huomas ensioireet jo eilen, vaikka vasta tänään visio alko ihan oikeesti hahmottua päässäni. Saas näkee toteutuuko se.

Oon muistuttanu hyvissä ajoin K-pentujen omistajia madotuksista ja rokotuksista vaan onko suutarin lapsella kenkiä... No ei oo. Tänään tajusin, että himskatta, Gretahan täyttää tänään 12 viikkoo, että eka rokotus haloo hei. Het aamusta siis soittamaan. VakiELL:n luuri tuuttasi varattua koko ajanvarausajan, liekö siellä taas sijainen, aika kun on rajotettu, sit ELL lähtee tilakäynneille yms. Ei kun soittamaan Lohjalle, joka on meitin toinen vakipaikka. Toisella yrittämällä pääsin läpi ja ihme tapahtui; hulttiokasvattaja sai Gretalle rokotusajan huomiseks. Jess!!

Tänään oli myös suuri puntaripäivä, K-pennuilla meinaan. Kaikkien tuloksia ei tietty oo, mut Zorro johtaa tilastoa, vähän rapiat 19 kiloa, huh. Kuulemma tassut suorat (ja niin onkin, ainakin kuvissa), eikä läskikerroksia, joten no hätä. Ja kaunis on kasvukäyrä, exceliin sellaset väänsin, ei sillä. Greta painaltaa hyvänä kakkosena (Porthoksen tulos uupuu, männäviikolla oli kakkosena, joten varmaan ois tälläkin viikolla) yli 17 kilollaan. Ja on muuten tassut suorat, ranteet jämäkät, eikä läskistä tietoakaan. Kolmantena on Rölli 16 kiloa.

"Hännänhuippuna" Elsa, syntymäpainoltaan pikkuruisin, jota ELL oli tänään pitänyt 16 viikkosena ja kuultuaan oikean iän, todennut, ettei Elsa jää ihan pieneksi. Elsan saldo melkeestä 15 kiloa. No ei mulla tietty mitään tilastoa ole, johon painoja verrata, Murunkin kasvukäyrät oon taitavasti hukannut, mut tosi jämäköiltä ja rotevilta naperot näyttää. Meit sanotaankin, että Greta on menneiden aikojen itäpuolen kuulantyöntäjäneitonen...

Että ei kun hyvää yötä kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

siis jäikö greta teidän laumaanne pysyvästi? suloinen pentunen :)

Kipa kirjoitti...

Jep, jep, Greta kuuluu meitin laumaan. Ehkä kirjotan joskus siitäkin showsta "kuinka koti koiransa löytää"...