perjantaina, lokakuuta 03, 2008

Mihis sen pesän sit tekis?


Vaihdoin taas suunnilleen vaan kuulumiset vanhimmaisen kanssa, vanhimmainen lähti duuniin, ite tulin duunista. Sain varotuksen sanan; kannattaa kattoa mihin Muru mennä mömmertää. Oli kuulemma tullut ihan hiekkasena takasin sisälle ja meillähän siis ei hiekkaa oo kun molemmin puolin taloo portaitten alla ja mikäs sen parempi pesäpaikka kun portaitten alus.

Talon etupuoli, no problem, mutta toi takapuoli sit... no sieltä pääsee aika pitkälle talon alle ja viimoseen osuuteen mennään sellasen pienen aukon läpi. Tosin oisko tuo mahtunut siitä aukosta, jaa'a. Joka tapauksessa vanhimmainen oli jo sielunsa silmin nähnyt ittensä siellä pimeessä talon alla, päällään pelkkä fleece, soittamassa mulle, että apua tää synnyttää, me ollaan täällä talon alla ja mä puren poikki napanuoria ja revin pusakasta naruja. Voishan sekin olla avartava kokemus, en kuitenkaan aatellut kokeilla, joten taidan pitää Murua entistä tarkemmin silmällä.

Murulta tulee jo maitoa. Sekin tuntuu hassulta, kun ländereiltä ei monasti tahdo sitä maitoa tulla ees het synnytyksen jälkeenkään, tai pahimmoillaan pariin päivään (siis mun kokemuksen mukaan, joka tekee kolme narttua, viis pentuetta). Leikkelin jo maitoontuneita karvoja Murun mahasta ja niitä vähemmän maitosiakin. Varmaan kannattais jonkun verran parturoida, luulisin. Tassukarvat tosin parturoin ja nyt on Murulla niin rumat käpälät kun olla ja osaa, siis karvojen osalta, mut kun aattelin, että ois helpompi pitää varvasvälit puhtaina.

Ruoka Murulle maittaa JOS ruuan joukkoon laittaa Euroshopperin pehmeetä ruokaa, sellasessa "foliorasiassa" olevaa, vai miten sitä nyt kuvais. Muuten ei ruoka mee alas ja auta armias jos meen laittamaan piimää sapuskan sekaan, niin sehän on sit ihan syömäkelvotonta, mätää maitoa seassa. Kermaviiliäkin kokeilin, mut kun ei, niin ei. Se on tarkkaa tollanen odottavan äidin ruokavalio, tosin mulla on pikkasen eri käsitys "hyvästä ruokavaliosta" kun Murulla. Ostin silti lisää niitä rasioita.

Tästä tuli nyt tällanen murupitonen, mutta haitanneeko mitään.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Postipaketti on jo matkalla. ;) Hyvää vointia loppumetreille!

Hanna ja Nana kirjoitti...

Murupitoinen kirjoitus on just hyvä. :D On ihanaa lukea näistä tulevista mammoista ja niiden touhuista!

Hyvää loppuodotusta ja synnytystä!!

t. Hanna ja Nana
http://pp.kpnet.fi/nana-leo