sunnuntaina, tammikuuta 20, 2008

Poika Popposen puuhailuja


Herra Popposella on ihan omat kuviot ja järjestykset maailmalle. Popposen mielestä käytävä ja eteinen ovat leikkihuoneita, erityisesti käytävän matolla Popponen viihtyy touhuamassa. Kaikki Popposen lelut muuttavat leikkihuoneisiin joka armas päivä ja joka ikinen ilta joku meistä lapioi koko leluvaraston takaisin takkahuoneeseen. Sen lisäksi Popponen inventoi saunaosaston päivittäin ja löytää monille pyykkikorin tuotteille erinomaista uusiokäyttöä...

Popponen puuhailee paljon ihan iteksiin tai sitten isipappansa Löppösen kanssa. Niihin leikkeihin kelpaa muutkin paikat, mutta tietty käytävä on siinäkin puuhassa paras paikka. Toinen ihan must-paikka on niin liki Arskaa kuin mahdollista ja sehän vanhaa herraa ärsyttää, taitaa nuoriso tehdä kiusaa ihan tahallaan, tai ehkä Popponen haluaisi Arskan mukaan leikkeihin.

Popposella nimittäin on ihan käsittämätön tarve tehdä itseään tykö Arskalle, Arska taas ei yhtään kaipaa levottoman nuoren seuraa. Tavallinen näky onkin muriseva Arska, jonka eteen Popponen väkisin tunkee kieppumaan, kieppuminen tapahtuu selällään maaten ja erilaisin ryömintäliikkein iholle pyrkien. Yöllä Popposen lempparipaikka (nykyään) punkassa on meikäläisen jaloissa, mieluiten iholla, ja nenä vasten Arskaa. Aika usein Popponen kärsivällisesti hiipien siihen pääseekin. Toisaalta Popponen nukkuu paljon myös lattialla, erityisesti iltapuolesta yötä.

Sitten Popposella on oma päivävaltakuntansa, täytyyhän nuoren saada rauhassa puuhailla leluillaan, syödä luitaan yms., takkahuone. Popposella on siellä makuupaikkana kori. Vaan mitä on Popponen mieltä punkastaan?

Kas tässä



Punkan pehmusteet heitellään aina pitkin lattioita ja punkkaan kannetaan kaikki sellainen, jota ei haluta jakaa muiden kanssa, punkkaan haudataan kaikki mikä ei pyri karkuun ja kaikki sellainenkin, joka ehkä pyrkii karkuun, punkassa voi, siis voi ehkä, syödä jotain ja punkassa voi repiä erilaisia asioita rikki, mutta nukkumiseen Popponen ei moista hökötystä käytä, sitä varten on lattia eteisen portin edessä tai vaihtoehtoisesti korituoli. Niin ja jos takassa on tuli, niin mikään ei voita lämmössä löhöilyä.

Sellaisia puuhailee pikkupoika Popponen.

Ei kommentteja: