lauantaina, heinäkuuta 08, 2006

Hellehlvtti


Mittari takoo +32 varjossa. Auringossa näyttää +45, eikä kai se mittariraasu sen isompia lukemia kykene näyttämäänkään, joten en tiedä onko se sitten lopullinen lukema vai ei. Sisällä on rapiat +30. Nautinnollistako? No ei taatusti, siis mun mielestäni, eikä koirienkaan.

Nuorimmainen sai megajysärin, joka lopulta saatiin tokenemaan särkylääkkein, kylmäpussein, kylmin suihkuin, mehuin yms. rekvisiitan avulla. Meillä muilla takoo vaan tasasesti takaraivossa. Koirat makaa rätteinä pitkin poikin, kuka missäkin.

Tänään piti oikein viilennellä koiria kun ne eivät muuta tehneet kuin puuskuttivat. Käytin sumutinpulloa koirien kasteluun, paitsi Maltin ja Murun; ne molemmat kasteltiin kastelukannulla. Länderit sitten sillä sumutepullolla ja länderithän eivät sumutepullosta tykkää, juoksivat mokomat karkuun kun ryhdyin suihkimaan.

Cello tajusi ensimmäisenä, että jess, sumuttelusta tulee viileempi olo ja riekkui perässäni nauttimassa suihkuista. Aasakin ymmärsi tovin kuluttua asian idean, tosin ei näyttänyt järin ilahtuneelta, vaikka tulikin hakemaan viilennystä. Alun jälkeen Arska antoi sumutella, muttei vapaaehtoisesti kyllä tullut suihkutettavaksi. Viivi pysyi kannassan: vesi on märkää ja inhottavaa, että jos pitää valita, niin helle, kiitos, ja säntäsi joka kerran pakoon kun näki pullon kädessäni. Maltti ei koskaan ole kamalasti rakastanut kastelukannusuihkua, vaan ei pistä hanttiinkaan. Muru puolestaan nauttii moisesta kasteluoperaatiosta.

Laitoin ländereille kahluualtaankin pihalle, muttei siitä oikein suurta menestystä tullut. Muru olisi kyllä varmaan rakastanut moista allasta ja asunut siinä, mutta ei se oikein ole leonbergin kokoluokkaa, joten Muru joutuu edelleen tyytymään kastelukannuun.

Ei kommentteja: