keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

Herra ja Rouva Lintu


Herra ja Rouva Lintu ovat asuneet monta vuotta porraskatoksessamme. Siinä he hoitavat pienet herra ja rouva Linnut maailmallelähtökuntoon. Viime vuonna pesästä lähti viisi pientä sirkuttajaa, yhden löysimme myöhemmin kuolleena pihalta. Ihan siinä tuli suru ja murhe kun oli katsellut pikkuisten kasvua ja yksi sitten menehtyi. Mutta neljä lapsosta lähti maailmalle. Nyt on Herra ja Rouva Linnulla haudonta menossa. Muistan aina tervehtiä heitä kun kuljen ohi ja nytkin, uskokaa tai älkää, pyysin luvan ottaa kuvan. No eivätpä Herra ja Rouva Lintu meistä välitäkään, mutta vieraita ihmisiä jo varovat enemmän. Ai niin, harmaasieppojan ne nämä meidän Herra ja Rouva Lintu ovat.



Kolopesijöillä on pula koloista. Meillä asuu yksi kolopesijä (kirjosieppo) tallin seinässä... Taitaa olla tikan tekemä kolo... muistelisin, mutta voin muistaa väärinkin. Niin ja kun yksi pöntöistä oli pudonnut puusta, niin ei se talitinttipariskuntaa paljoa haitannut, maassa kököttävään pönttöön olivat tehneet pesänsä ja siellä ovat poikasensa hoitaneet, nyt pesue lähti maailmalle. Eilen saimme yhden räpistelyä ihailla. Tosin hetken meinasi olla suru puserossa, tuttavamme kun oli sitä mieltä, että poikanen putosi seinän ja laudoituksen väliin. Yritettiin sitä sitten tarkkana kuunnella, että missä se olisi. Lopulta tänään piti tikapuiden kanssa kurkkia rakoseen. Siellä oli vaan hämähäkinseittiä, tuskinpa tipi siitä seitistä olisi jälkiä jättämättä pudonnut läpi. Eikä raossa mitään muuta sitten näkynytkään, vaikka fikkarilla tiirattiin.

Meni kuulkaa lintupitoiseksi.

Arosa tuli tänään meille yökylään kun tytär lähti avokkinsa kanssa Tallinnan risteilylle. Kuulemma Arosa ei nykyisessä kodissaan mene sohvalle, vaan tuossa se nyt kuorsaa onnellisena... sohvalla. No meillä koirat saavatkin mennä sohvalle, joten ei haittaa, hymyillyttää vaan.

Cello puolestaan on selvästikin nälkäinen.


Taidan lähteä iltapalan laittoon ja kaksjalkayövierasta oottelemaan. Tuulensuojasta huomiseen.

Ei kommentteja: