sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2012

Pölyimureita ja pölypunkkeja

Kevät keikkuen tulevi, ainakin lumi pihassa vähenee, vois tosin nopeemminkin kadota tai parasta ois jos vois hypätä suoraan lumipinnotteesta kesäiseen ruohikkoon, tää kevään mutavelliralli kun ei ketään ilahduta, ei ees koiria.

Pääsiäisen jälkeinen viikko oli paitsi takkuinen (jotenkin en vaan päässyt kiinni oikeaan vuorokausirytmiin) myös kiireinen. Jotain menoja piti perua ihan jo sen takia, että ehti käydä ees kaupoilla. Täytyy kai todeta, että ilmankos rahaa nykyään säästyy kun ei kauppoihinkaan ennätä.

Toisaalta kaupat ennättävät toisinaan meille ja niin kävi viime viikollakin: kotio tuotiin tällä kertaa esitteille imuri, jolla saattaa kyllä tehdä kaikenlaista muutakin. Onkohan nykyään ees enää olemassa montaakaan masiinaa, joilla vois tehdä pelkästään sitä mitä nimi kertoo...

Vaikutuin esittelystä, enkä aio kertoa LIKAISIA yksityiskohtia, ja niinpä ostin törkeen hintasen aparaatin. Ensin melkeen jo vähän kadutti, mut nyt muutaman päivän jälkeen on olo, että yks ainookaan sentti ei hukkaan mennyt. Tehokkaimmin tulos näkyy meidän punkassa ja siis on sitä edelliselläkin monitoimi-imurihässäkällä imuroitu, uloskin viety ja tampattu, pesulankin petari on nähnyt. Vaan tämän aparaatin jäljiltä tulos on loistava: KePo ei enää kuorsaa juurikaan, hengittelee nykyään nenän kautta, ja Viivin rohinat ja räkimiset loppu melkeen kun seinään.

Viivin tuloksesta olen erityisen tyytyväinen (ei sillä, etteikö yöunet ilman vieressä pauhaavaa moottorisahaa mulle kelpais), koskapa hengitystievaivojen syytä on etitty jo useampi vuosi huonolla menestyksellä. On koitettu hoitaa antibiootein, kortisoonein, allergialääkkein, ruokavalioin jne. Tuloksetta. Nyt neito kuitenkin vetää sikeitä autuaana, eikä herää vähän väliä räkimään. Ilmeisesti hänen armonsa kuningatar Vaapukkamehu on allerginen pölypunkeille. ...ja ihan sama onko niille vai jollekin muulle töhnälle, jota punkassa mahdollisesti oli, pääasia on tilanteen parannus.

Lisää pankkitilin siivousta on tiedossa Arskan lekurin ja tuon imurin jälkeenkin. Huomenna on Viivillä hampaiden syynäys ja muutaman muunkin jutun, sit tarttis ostaa uus pyykkikone (entisestä putoilee ylimääräsiä osia ja se päästelee outoja ääniä), uus kuivausrumpu (se on tätä nykyä tyyppiä savun hälvettyä katsomme kenelle vaatteet vielä sopivat vai sopivatko, toisaalta siellä ois nyt hyvä huovuttaa), uus liesi (nykyisellä kestää, ohjeisiin verraten, kaks kolme kertaa kauemmin paistaa ja uunin lämpenemiseenkin menee vähintäin puoli tuntia, ei siis pikaruokaa). Ja ois noita hampaitten kiillotusta oottavia ländereitä pari muutakin ja Cellolta pitäis poistattaa pallit. No eipä tartte pankkitädin tiistaina "vuositarkastuksessa" mietiskellä mihin pankki MUN rahani haluais sijottaa... mä sijotin ne jo.

Ei kommentteja: