tiistaina, huhtikuuta 03, 2012

Alkoi huhtikuu

Hmm, joku tovi on edellisestä päivityksestä vierähtänyt, eikä oo kesäkään ihan vielä tullu... Tässä maisemaa eiliseltä illalta ja tänä aamuna sai tosillaan kaivaa autoa hangesta.

Vaan eipä tartte haravoida, eikä kaupugissa kuulemma kadut pölyä, itikatkaan ei vielä kiusaa, joskin ekat punkit joku oli jo löytänyt.

Totorosta on sukeutunut todellinen lasten ystävä...

Ihan uskomaton jätkä kyllä, ei meillä kukaan muu samaan yllä.

Cello pitää huolen, ettei osu Miksun tai Minjan ihokontaktiin (paitsi, jos on keksiä tms. tarjolla), Frida juoksee karkuun (ei uskois kun syntymäkodissa kuitenkin on lapsia), Arskaa ja Viiviä en lapsilla kiusaa, menevät suosiolla takkahuoneeseen kun kuulevat Miksun ja Minjan äänet ulkoovelta. Hedda tykkää lapsista kyllä, mutta pitää kuitenkin huolen, ettei jää jalkoihin.

Vaan Totoro sitten... se vaan on lasten kanssa, vaikka välillä tulee duplosta päähän ja välillä venyy nahka, jotta paukkuu, jos kukaan aikunen ei väliin ennätä, eikä aina vaan ennätä. Kyllä olenkin Totoroa kehunut kun olen mallikasta käytöstä tiukoissa tilanteissa nähnyt.

Arska äijä kävi pari viikkoa sitten tohtorilla äijätarkastuksessa. Munuaisarvoissa todettiin pientä heittoa ja kehotettiin huolehtimaan riittävästä juomisesta. Samoin muissa veriarvoissa oli kevyt heitto ja ell epäili jotain lievää virustulehdusta, kun mitään ihmeellisiä oireita ei kuitenkaan ollut, eikä mitkään rauhaset tms. turvoksissa. Itse olin enemmän huolestunut hampaista, kun ruokakuppi oli joskus niin hankalasti lähestyttävä.

Päätin siis paitsi Arskan voinnin myös oman mielenrauhani vuoksi varata hammashoidon Arskalle kun Aasallakin (Arskan emällä) oli aikoinaan todella paha suutulehdus, joka oli mitä ilmeisemmin lähtenyt jostain ientulehduksen tapaisesta. Munuaisarvojen osalta tehtiin pientä säätöä Arskan syömisiin: kaikki pullapalat, leipäpalat, juustonökäreet yms. pois ja pelkkiä "koiramaisia" nameja tilalle. Lisäksi lisäsin kuivamuonan liotukseen käyttämääni vesimäärää Arskan osalta.

Tänään oli Arskan hammashoitoaika. Hampaita ei kyllä yhtään jouduttu poistamaan, hammaskiveä oli vähän takahampaissa. Ylläri tuli siinä kohti, että äijän nielu oli aika pahasti tulehtunut (tämä selittää edellisen kerran lievään tulehdukseen viitanneet veriarvot), jo vähän vereslihalla, eikä Arska sitä ole mitenkään oireillut, ei lämpöä ja ruokakin on maittanut suorastaan loistavasti. Lisäksi nielussa oli jokin varren päässä kököttänyt kasvannainen. Hammaskivet poistettiin tietty ja nielun kasvannainen poltettiin pois. Kotiin tuomisiksi tuosta hyvästä antsakuuri.

Samalla otettiin munuaisarvot uudestaan. Toinen arvo oli saatu kohdilleen noilla namimuutoksilla, mutta toinen oli kohonnut edellisestä. Nyt on sit äijällä munuaisnappulat oottamassa, josko sillä saataisiin pidettyä ongelma aisoissa. Onhan Arskalla toki jo ikää, kaikki 12,5v, joten ehkäpä se vaan joku paikka alkaa kulua loppuun, mutta helpotetaan asiaa, jos suinkin voidaan, jos vielä vaikka 2-3 vuotta saatais nauttia Arskan seurasta.

Eikähän se oo äijä eikä mikään, joka ei leipäjuustoa jaksa narkoosin jälkipöllyssä kerjätä. Siinä Arska vaan istu ja huoju sitkeesti koko sen ajan kun leipäjuusto oli haistettavissa. Ja kyllä, kyllä sai muutaman ihan pienen nokareen maistaakin, huomenna taas palataan vanhaan käytäntöön: ainoa nami on RC Educ.


Vaan ruokailuun osallistuminen on toki aika uuvuttavaa...


Ei kommentteja: