sunnuntaina, tammikuuta 20, 2013

Ilves liikenteessä


Kuulemma meidän pihamettässä liikkuu ilves, iso sellanen, naapuri oli sen nähnyt ja otus oli änkenyt aidoista piittaamatta meitin reviirille. Että kehtaakin, mokoma katti. Katotaas, jos vaikka se jostain löytyis, niin sanoisin sille mitä oon mieltä toisten tontille tunkemisesta.


Ei näy tuolla...


eikä tuolla...


Täällä mitään ilvestä ole.

Tontin poikki on tosiaan kulkenut ilves, toivottavasti se on ollut vaan ohikulkumatkalla. Naapuri oli sen nähnyt, oli heidän pihansa poikki kulkenut ja jatkanut siitä meidän pihamettän rinteeseen. Jälkiä ei olla löydetty, mutta kun tontti on täynnään erikokosten koirien tassujen jälkiä, niin hieman haastavaa löytää siitä seasta mahdolliset ilveksen jäljet kun en mikään jäljestäjä tosiaankaan ole.

Uskoisin kuitenkin, että herra tai rouva ilves on jatkanut matkaa, tästä kun tuntuu kulkevan jonkin sortin riistapolku ja väkeä lappaa näköhavaintojen mukaan menemään isosta pieneen, hirvestä peuraan, supikoirasta suteen jne. Ennen kuin aidattiin koko tontti, kulki otukset suoraan meidän pihan läpi, nyt ne yleensä kulkevat aidan viertä jomman kumman naapurin pihan läpi. Joskus sit yli aidoista.

Pakkanen on paukkunut kiitettävästi, pahimmoillaan pakkasta oli yli 30 astetta. Siinä saa lämmittää takkauunia päivittäin, sillä vähän yli 30 asteen pakkasessa ilmalämpöpumppu käy nukkumaan ja jos ehtii nukahtaa, niin on heräteltävissä vasta siinä -27 kohilla. Onneks takkauunia ei pakkaset kiusaa, se palaa säällä kun säällä ja nythän se on taas jo melkeestä lauhaa, vaan -8. Kevättä odotellessa.

Ei kommentteja: