lauantaina, tammikuuta 15, 2011

Fridan ensimmäinen näyttely

Tänään oli Fridan elämän eka näyttely, epävirallinen pentunäyttely tossa ihan naapurissa. Täytyy tunnustaa, että vähän kyllä jännitti etuottia kuin homma menee. Periaatteessa Frida osaa pöydän, Frida osaa seisoa, Frida osaa ravata ja Frida osaa olla pannassa ja taluttimessa, mutta miten ne kaikki yhdessä ja vielä oudossa ympäristössä suuren koiramäärän keskellä.

Lähdettiin siis aamulla ajoissa, jotta Frida ehtii tottua tilanteeseen ja se oli kyllä hyvä valinta, koskapa Fridalta otti yli tunnin rentoutua. Koko ajan kuitenkin oli niin rento, että namit maistuivat ja lievä hirvitys ei estänyt olemasta utelias. Kun oli tovi oltu paikalla, niin Frida jo haisteli vieraita koiria, tunki vieraitten ihmisten syliin, eikä aristellut mitään, ei vaan vielä ihan rennoksi osannut heittää.

Ihan parasta oli kun vähän ennen kehää Frida sai eräältä chihun omistajalta, kun näitten kehä oli ohi, nakkeja, joita Frida oli yrittänyt kerjätä jo hyvän tovin magnustoimalla sitkeästi miehen vieressä ja kurkkimalla kun tämän koira sai nameja. Kun sitten saapuivat kehästä kera ROP-ruusukkeen, niin Fridakin sai juhlia pienen koiran menestystä muutamalla nakin palalla ja sitten sainkin hinata pienen ahmatin pois tämän ihanan ihmisen luota. Niin ja leikkiseuraakin löytyi juur ennen kehään menoa. Oikein piti leikkiinkutsuja esittää ja ottaa hirmu hyppyloikkia taluttimen mitan verran...

Siitä leikkimisestä ennen kehää oli kyllä sitten se seuraus, että Frida pisti välillä hirmu höökävaihteen päälle kehässäkin ja piti rauhotella, että palasi raville. Seisominenkin alkoi jossain kohti kyllästyttää ja siinä kanssa ei kun koikkaloikkavaihde silmään, joka onneksi talttui nameilla. Pöytä meni vallan loistavasti, pal ei kiinni tarvinut pidellä, vaan siinä kohti vähän varmistaa kun hampaat katottiin, ettei lähde peruuttamaan ja sekin oli tosiaan vaan varotoimenpide tuomarin pyynnöstä.

Kuulemma Frida on niin aikavan oloinen ulkomuodoltaan, että on vaikea ajatella sen olevan vasta 5,5 kuukautta, sen sitten kuulemma vaan näkee näistä "hepuleista", tästä tuomari saoi pariinkin kertaan. No kyllähän Frida on aika aikava, sillä on eturintaakin jo nyt enemmän kun Heddalla, joka täyttää sentään kohta jo 2 vuotta.

Tässä Frida ja "virallinen" voittokuva

Lohja 15.1.2011
Tuomari Paula Rekiranta
Epävirallinen pentunäyttely, baby-luokka
5,5 kk. Erittäin hyvän tyyppinen ja rungoltaan hyvin kehittynyt narttupentu. Kaunis, ilmeikäs pää. Hyvä kaula ja ylälinja. Tasapainoiset kulmaukset. Vankka luusto. Reippaat liikkeet, hyppyvaihde iskee välillä päälle. Miellyttävä kokonaisuus

Koska näyttely tosiaan oli naapurissa, noin viiden kilsan päässä, niin tultiin välillä kotio ja mentiin sitten loppukehiin, vaikka kyllähän sen tietää kuin pal siinä kehässä länderiä ysiryhmässä noteerataan, ei yhtään, sopis ulkomuodoltaan paremmin terrikkaryhmään. Mentiin silti, ihan harjotuksen vuoksi.

Frida rentoutui nyt pal nopeemmin kun aamupäivällä ja jaksoi hyvin olla ja ihmetellä maailman menoa. Ryhmässä pöytä meni hienosti, oli nimittäin eri tuomari kuin rotukehässä, mut sen verran oli jo pikkuneiti väsy, ettei jaksanut oikein keskittyä enää mihinkään kahta sekuntia kauempaa. Seisoikin mieluiten peräpuoli kehään päin... niin ja liikkeistä ei oikein voi puhua, kun piti koikkeloida, ei onneksi hyppiä kuitenkaan. Loistava kakkosharjotuskerta kuitenkin tälle päivää.

Kokonaisuutena olen tosi tyytyväinen siihen kuinka Frida ekassa näyttelyssään käyttäytyi ja miten hienosti se jaksoi tsempata, vaikka välillä vähän hirvittikin esim. iso tanskandoggi, joka kovasti halusi leikkiä Fridan kanssa. Adeinaa haluan kiittää viikon tehotreenistä, sillä on ihan varmasti osansa tämän päivän sujumisessa ainakin seisomisen osalta.

Tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja: