perjantaina, huhtikuuta 04, 2008

Vaihtokoiria, juoksuja ja mutavelliä


Totoro oli yöllä, käyttäytymällä mallikkaasti, lunastanut paikkansa Adeinan lauman täytteenä korvaamassa Amandaa ja Kujetta. Nuori herra lähti siis maailmalle seikkailemaan ja voi olla, että meikäläisellä on enemmän ikävä Totoroa kun Totorolla meikäläistä. Niin ja Tiuku kaipaa leikkikaveriaan... tosin se on jo vähän "kosiskellut" Kujetta Totoron tilalle, mutta Kuje ei oo erityisen innostunut Tiukun seurasta, leikkimisestä nyt puhumattakaan.

Aamu oli aika takkunen, sitä kun nukku lomalla sinne kasin ysin pintaan ja tänään kello soi jo kukonlaulun aikaan. Enkä muuten ollu ainoo takkunen, Tiuku ei voinut ollenkaan käsittää, että me noustaan, sekin on tottunu nukkumaan ysiin, käy vaan KePon kanssa aamupisulla sillon viiden aikoihin... Lisäks rutiinit oli hakusessa, kaks juoksusta narttua, suurin osa omaa laumaa ja pieni pentu.

Vaan siitä se lähti, kotikuteet niskaan, Tiuku olkapäälle, loppu oma lauma käskyttäen verannan ovelle, sieltä ulos (siellä on muuten kuivempaa kun etupihalla, joten hyvä valinta näin kurasäällä), mettään koko konkkaronkan kanssa, aamukierros, sisälle verannan ovesta, Cello takkahuoneeseen, trio Töykeät olohuoneeseen, Tiuku keittiöön. Juoksunartut taluttimiin, Tiuku taluttimeen, etuovesta ulos, lyhyt aamulenkki, takasin sisälle. Tiuku "halliin" kuivamaan, juoksunartut keittiöön. Eväät pakaten, aamupala vauhdissa syöden, vaatteet vaihtaen, koirille vettä. Cellolle aamunami, trio Töykeille aamunamit, Tiukulle leluja, luita sun muita. Juoksunartut omaan osastoonsa eteiseen, aamunamit niillekin, väliovi lukkoon, ulko-ovi lukkoon ja duuniin. Juu, kyllä tää näin sujuu ihan näppärästi.

Vanhimmaisella oli tänään onneks "iltavuoro", duuniin kahdeks, joten koirat ei kauaa joutuneet olemaan keskenään, aamulla tovin ja iltapäivällä toisen moisen. Yritettiin sit iltapäivällä olla ulkona kun aurinko paisto upeesti, mut kun piha on ihan velliä, niin ei siellä oikein viihtyneet muut kun Tiuku, sen eloa ei mutavelli haitannut.

Amanda ja Cellokin saivat tänään tavata, vaikkei h-hetki oo taatusti lähimainkaan. Cello oli tietty intona, Amanda puolestaan heilutti käsilaukkua sen verran, että sai taottua tippasen järkeä Cellon kaaliin. Cello on joutunut asumaan takkahuoneessa, yksin tai Amandan kanssa, Kuje puolestaan on saanut kulkea loppuporukan kanssa ihan vapaasti nyt kun Totoro ei oo paikalla. Arska ei niin kamalasti nuorelle neidolle lämmennyt, eikä Kujettakaan Arska kiinnostanut, joten siltäkin osin rauha maassa.

Vaan onneks edessä on viikonloppu...

Ei kommentteja: