sunnuntaina, huhtikuuta 20, 2008

Terassikauden avaus


Ihan ensiksi onneksi olkoon Vipu ja Kuje!!!
Jyväskylä KV: Vipu PU1,sert ja ROP, Kuje PN1,sert ja VSP.
Niitä kuvia ootellessa...

Tänään korkattiin terassikausi... siis ensin siivottiin talon päädyssä oleva patio, terassi, mikä lie. Sinne oli kummasti talven pitkin kertynyt kamaa ja ihan roinaakin. Ensin ylimääränen tavara pois, sit laatat harjaten. Kun paikat oli siisteinä, niin pöytä ja tuolit paikalle, nekin piti kyllä jynssätä huolella ennen käyttöä, olivat vähän likaantuneet. Sen jälkeen sumpin keittoon. Nautittiin päiväkahvit ulkosalla auringonpaisteessa ja julistettiin terassikausi avatuksi.

Saupparissa kävin ettimässä kukkaruukkuja, mut se onkin osottautunut vaikeeks tehtäväks. Saupparista löyty kokonaista kolme ruukkua, jotka miellytti mun silmääni ja oli kooltaan sopivia. Kummasti joka paikassa oli vaan suojaruukkuja ja mä haluan sellasia perinteisiä kukkaruukkuja, istutusruukuiks niitä jossain paikoissa sanotaan, siis sisäkukille, ei ulkokäyttöön, joissa on reikä pohjassa, ovat keramiikkaa jne. No kolme on kai hyvä alku, ehkä ne loputkin jostain löytyy.

Iltapäivällä käytiin juhlimassa yhdet 10v-synttärit. Synttärisankarittaren lisäks käytiin ihailemassa kesäpossua, joka heillä oli pihallaan. Eikä tietenkään unohtaa voi ihanaista Taikaa, joka riemastui hirmuisesti kun tultiin paikalle ja istui suurimman osan aikaa joko sylissäni (ellei siinä kököttänyt yhtään kissaa) tai vieressäni.

Illansuussa KePo vielä naputteli verannan lattian valmiiks, joten viikolla pääsen järkkäämään kamoja paikoilleen ja saadaan ehkä vihdoin sekä olohuone, jossa nyt on verannalle kuuluvia kamoja pinossa toisen sohvan takana, ja veranta järjestykseen ja kaaos niitten osalta historiaan. Toivossa on hyvä elää..

Että ei kun saunan kautta unten maille, työviikko jo kolkuttelee nurkan takana.

Ei kommentteja: